Κωδικός: Τεστοστερόνη
[ssba]

του Βησσαρίωνα Ζέρβα

Οι 8 κορυφαίες  τροφές που την ενισχύουν

Η τεστοστερόνη είναι η πιο σημαντική ανδρική σεξουαλική ορμόνη. Είναι φυσικό τα επίπεδα τεστοστερόνης να μειώνονται καθώς ένα άτομο γερνά. Η τεστοστερόνη είναι ζωτικής σημασίας για τη γενική υγεία και ευεξία ενός ατόμου. Τα χαμηλά επίπεδα της μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά τη σύνθεση του σώματος, και καθώς τα άτομα μεγαλώνουν, μπορούν επίσης να προκαλέσουν αύξηση βάρους. Επηρεάζουν επίσης τη σεξουαλική λειτουργία, προκαλώντας μειωμένη σεξουαλική ορμή, λιγότερες στύσεις και στειρότητα.

Τι μπορώ να κάνω χρησιμοποιώντας φυσικά μέσα και μεθόδους για να αυξήσω τη χαμηλή τεστοστερόνη;

Μπορείτε να αυξήσετε τα επίπεδα της με την κατανάλωση ορισμένων τροφίμων, όπως το τζίντζερ, τα λιπαρά ψάρια και ορισμένα λαχανικά. Φυσικά δε μπορούμε να παραβλέψουμε ότι ένα μη αποτοξινωμένο κύτταρο που δεν του δίνουμε τη δυνατότητα με σωστά ενεργοποιημένα νερά, και με καθημερινή άσκηση -έστω ήπια αερόβια αλλά κυρίως και με αντιστάσεις ,να περιμένουμε κάποιο καλό αποτέλεσμα.

Ο επαρκής ύπνος, η διατήρηση της θετικής σκέψης, η σωστή αναπνοή. Ο σχεδιασμός ενός custom προγράμματος με έναν ειδικό υγείας. Είναι γνωστό άλλωστε από αρχαιοτάτων χρόνων  ότι η Ολιστική Διαχείριση είναι η πλέον ενδεδειγμένη.

Οι κορυφαίες 8 τροφές που ενισχύουν την τεστοστερόνη:

  1. Τζίντζερ: Mπορεί να βοηθήσει στην αύξηση των επιπέδων τεστοστερόνης και στη βελτίωση της ανδρικής γονιμότητας. Σύγχρονη έρευνα δείχνει ότι αυτή η ρίζα μπορεί να βελτιώσει τη γονιμότητα στους άνδρες.
  2. Στρείδια: Τα στρείδια περιέχουν περισσότερο ψευδάργυρο ανά μερίδα από οποιοδήποτε άλλο φαγητό – και ο ψευδάργυρος είναι σημαντικός για την υγεία του σπέρματος και την αναπαραγωγική λειτουργία. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι ο ψευδάργυρος είναι βασικότατο στοιχείο για την απορρόφηση.
  3. Ρόδια: Το ρόδι είναι ένα παλιό σύμβολο γονιμότητας και σεξουαλικής λειτουργίας και τα αντιοξειδωτικά του επίπεδα μπορεί να υποστηρίξουν την υγεία της καρδιάς και τη μείωση του στρες. Επίσης, τα αποτελέσματα μιας μελέτης από το 2012 δείχνουν ότι το ρόδι μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα τεστοστερόνης σε άνδρες και γυναίκες.
  4. Το εμπλουτισμένο φυτικό γάλα είναι μια υγιής πηγή βιταμίνης D. Η βιταμίνη D είναι βασική θρεπτική ουσία και τα αποτελέσματα μιας μελέτης από το 2011 δείχνουν ότι μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα τεστοστερόνης στους άνδρες. Η έρευνα βέβαια έδειξε ότι η σόγια μειώνει τα επίπεδα τεστοστερόνης .
  5. Φυλλώδη πράσινα λαχανικά. Λαχανικά όπως το σπανάκι και το λάχανο είναι πλούσια σε μαγνήσιο, ένα μέταλλο που μπορεί να αυξήσει το επίπεδο τεστοστερόνης στο σώμα. Άλλες καλές διαιτητικές πηγές μαγνησίου είναι τα φασόλια, οι φακές, οι ξηροί καρποί και οι σπόροι ολικής αλέσεως.
  6. Λιπαρά ψάρια και ιχθυέλαιο. Τα λιπαρά ψάρια μπορεί να είναι ιδιαίτερα ευεργετικά επειδή είναι πλούσια σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα.
  7. Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο Το λάδι είναι πλούσιο σε μονοακόρεστα λιπαρά και βιταμίνη Ε, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό.
  8. Κρεμμύδια .Παρέχουν πολλά οφέλη για την υγεία συνολικά ,τη σωστή λειτουργία  της καρδιάς ,στο  αδυνάτισμα της μέσης. Είναι επίσης εξαιρετική πηγή  διαφόρων θρεπτικών συστατικών και αντιοξειδωτικών.

Τι να αποφεύγω

-Επεξεργασμένες τροφές. Πολλά κατεψυγμένα ή προ συσκευασμένα γεύματα και σνακ είναι επεξεργασμένα τρόφιμα. Προσφέρουν λίγη θρεπτική αξία και τείνουν να έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες, αλάτι, λίπος και ζάχαρη. Συγκεκριμένα, τα επεξεργασμένα τρόφιμα περιέχουν συχνά υψηλές ποσότητες trans-λιπαρών, οι οποίες μπορούν να μειώσουν τα επίπεδα τεστοστερόνης και να μειώσουν τη λειτουργία των όρχεων.

– Αλκοόλ. Οι μέτριες ποσότητες αλκοόλ – όπως το  κόκκινο κρασί – μπορεί να προσφέρει κάποια οφέλη για την υγεία. Ωστόσο, η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ μπορεί να μειώσει τη γονιμότητα σε άνδρες και γυναίκες. Το Εθνικό Ινστιτούτο για την κατάχρηση αλκοόλ και τον αλκοολισμό στις ΗΠΑ προειδοποιεί ότι η χρήση αλκοόλ συνδέεται με χαμηλά επίπεδα τεστοστερόνης και αλλαγές στις ποσότητες άλλων αναπαραγωγικών ορμονών.

*Ο Βησσαρίων Ζέρβας είναι πτυχιούχος του School of Physical Education & Sport Science (Aristotle University), Master στο Holistic Health Care & Rehabilitation (CL Pennsylvania University), πιστοποιημένος σύμβουλος «Ολικού Μυαλού» (HBDI), ειδικός επιστημονικός σύμβουλος στην ολιστική θεραπευτική-πρόληψη και αποκατάσταση μυοσκελετικών παθήσεων. Διαθέτει πολυετή εμπειρία στην εκπαίδευση στελεχών επιχειρήσεων και αθλητών στους τομείς Holistic Health & Wellness, Corrective Training, Nutri Detox. Contact info: [email protected]

[ssba]
Popular
Recent
Wellness
error: MANCODE CONTENT IS PROTECT