Ταξίδι με στυλ στην Ύδρα

Αποτελεί έναν από τους πιο ελκυστικούς προορισμούς, τόσο για τους ξένους που επισκέπτονται την χώρα μας.  Για τους Αθηναίους είναι προσιτή λόγω κοντινής απόστασης για ολιγοήμερες αποδράσεις. Η Ύδρα, είναι ένα από τα ομορφότερα νησιά του Σαρωνικού. Ένα κοσμοπολίτικο αλλά παράλληλα ήσυχο νησί.

Δεν υπάρχουν αυτοκίνητα και οι μεταφορές γίνονται παραδοσιακά µε καροτσάκια, γαϊδουράκια ή άλογα και θαλάσσια ταξί και εκεί βρίσκεται και η ομορφιά της. Όπως αντιλαμβάνεστε στο νησί δεν θα «ακούσετε» γνώριμους θορύβους της πόλης. Εντυπωσιακή η πλούσια ναυτική ιστορία του νησιού, η οποία έχει αφήσει τα αποτυπώματά της στα μεγάλα αρχοντικά των καπεταναίων της Επανάστασης, στα πλακόστρωτα δρομάκια, στο παλιό αρχοντικό που στεγάζει τη Σχολή Εμποροπλοιάρχων. Η όλη αρχιτεκτονική του νησιού εντυπωσιάζει με τη λιτή ομορφιά της. Οι οικίες είναι τοποθετημένες αμφιθεατρικά πάνω από το λιμάνι.

Μην παραλείψετε να επισκεφθείτε την δεξιά πλευρά του λιμανιού, όπου βρίσκονται τα Κανόνια. Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά σημεία του νησιού. Αλλά και το καμπαναριό με το ρολόι μετά την αποβάθρα και περνώντας την πύλη στη βάση του, την Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Μπορείτε να μείνετε σε κάποιο ατμοσφαιρικό boutique hotel με παραδοσιακά αυθεντικά έπιπλα. Το βράδυ απολαύστε ένα cocktail στο λιμάνι με την ιδιαίτερη ατμόσφαιρα του.

Popular
Recent
Travel
error: MANCODE CONTENT IS PROTECT