Σαρδηνία

Φωτογραφίες της Μαρίνας Βερνίκου

 

Ο Άγγλος συγγραφέας και ποιητής David Herbert Lawrence, ταξιδεύοντας, στις αρχές του 20ού αιώνα, στη Σαρδηνία της Ιταλίας είχε γράψει: «…είναι διαφορετική. Πράγματι, πού αλλού από εδώ μπορείτε να πάτε από τα σχεδόν αλπικά δάση σε παραλίες με λευκή άμμο ή να βρείτε την ομορφιά της άγριας φύσης, όπως τα albino γαϊδουράκια με τα γαλάζια μάτια στην Isola dell’ Asinara και τα άγρια άλογα που περιπλανιούνται ντροπαλά στην Giara di Gesturi. Το νησί είναι επίσης μια μαγειρική μοναδικότητα, με ξεχωριστές γεύσεις στα ζυμαρικά, στο ψωμί και στα γλυκά, στα δικά του κρασιά (λευκά Vermentino, κόκκινα Cannonau) και στα τυριά– συμπεριλαμβανομένου του casu marzu, τοποθετημένα σε αχυρώνες στην ορεινή ενδοχώρα. Με κάθε τρόπο μπορούμε να σκεφτούμε ότι η Σαρδηνία είναι διαφορετική και ακόμα πιο συναρπαστική γι’ αυτόν τον λόγο ».

Σήμερα, η Σαρδηνία, επιβεβαιώνοντας τα λόγια του Lawrence, ενώνει την ιστορία και τον πολιτισμό των αρχαίων παραδόσεων με τη σύγχρονη ζωή. Η κοσμοπολίτικη Costa Smeralda (Σμαραγδένια Ακτή) με το Porto Cervo, που πήρε το όνομά του από τον μαγευτικό όρμο που μοιάζει με τα κέρατα ενός ελαφιού. Το Porto Rotondo επίσης διάσημη τοποθεσία, με θέα στον ευρύ κόλπο της Cugnana, γεμάτο από βίλες και πλατείες, που είναι περιτριγυρισμένες από το υπέροχο φυσικό περιβάλλον.

Πλεύστε στους όρμους του Golfo di Orosei, όπου τα απόκρημνα βράχια εξασφαλίζουν την απομόνωση, ή στο σύμπλεγμα νησιών από γρανίτη της La Maddalena. Περπατήστε στους αμμόλοφους της Costa Verde. Στους ομαλούς κόλπους της Costa del Sud. Αυτό είναι το πνεύμα! Ξετυλίξτε την πετσέτα σας και απολαύστε το καλοκαίρι!

 

Popular
Recent
Travel
error: MANCODE CONTENT IS PROTECT