Παταγονία: στην άκρη του κόσμου

της Χριστίνας Μόνη

Τη χαρακτήρισαν γη των αιώνιων παγετώνων. Ειδυλλιακές λίμνες, στέπες, ορμητικά ποτάμια, νησιά και άγριες ακτογραμμές αποτελούν τον φυσικό διάκοσμο της Παταγονίας. Μια λεπτή γραμμή γης η οποία τελειώνει στο γεωγραφικό σημείο όπου συναντιέται ο Ειρηνικός με τον Ατλαντικό. Ένα από τα πιο εντυπωσιακά φυσικά τοπία στον κόσμο. Προορισμός ενός μοναδικού ταξιδιού. Φτάνοντας στο Buenos Aires, μετά από ένα υπερατλαντικό ταξίδι, είστε ένα βήμα πιο κοντά στον προορισμό σας όταν κλείνετε την πτήση για Ushuaia. Πρόκειται για τη νοτιότερη πόλη του κόσμου ή αλλιώς γνωστή ως πρωτεύουσα της Tierra del Fuego. Φτάνοντας εκεί, η θέα που ανοίγεται μπροστά σας δεν μπορεί να αποτυπωθεί εύκολα σε εικόνα και κείμενο. Όπως έχει χτιστεί η πόλη, η πλάτη της βρίσκεται ακριβώςστο σημείο όπου τελειώνει η οροσειρά των Άνδεων, ενώ ενώνεται νωχελικά με τη θάλασσα Canal Beagle. Διαβάστε τον θρύλο για την Πόλη των Καισάρων (Ciudad de los Césares ή City of Patagonia). Μια μυθική πόλη που υπήρχε σε μια κοιλάδα των Άνδεων μεταξύ Χιλής και Αργεντινής. Ωστόσο δεν βρέθηκε ποτέ.

Πρώτη στάση το πάρκο Torres del Paine, με τα χρώματά του να αλλάζουν κάθε λεπτό της ώρας. Δεύτερη, το Εθνικό Πάρκο Tierra del Fuego, που ιδρύθηκε το 1960, έχει έκταση 630.000 εκτάρια και φημίζεται για τη βιοποικιλότητά του. Περιηγηθείτε το με το μικρό τρένο «Fin del Mundo». Ακολουθεί η τουριστική κωμόπολη El Calafate, στη νοτιοδυτική Αργεντινή, χτισμένη στις νότιες όχθες της λίμνης Lago Argentino. Είναι το φυσικό ορμητήριο για τον μαγευτικό κόσμο των αιώνιων παγετώνων της Παταγονίας. Για το τέλος αφήστε την επίσκεψή σας σε μερικά από τα πιο γνωστά νησιά της περιοχής. Επιβιβαστείτε στο πλοιάριο «Barracuda» και ταξιδέψτε στα νερά του καναλιού Beagle, με προορισμό το νησί των Κορμοράνων (Isla de los Pajaros), το νησί των Θαλάσσιων Λεόντων (Isla de los Lobos Marinhos) και το νησί Faro les Eclareirs, το οποίο είναι γνωστό για τον ομώνυμο άσπρο-κόκκινο φάρο.

Η καλύτερη περίοδος για να επισκεφτείτε την Παταγονία είναι από τον Νοέμβρη μέχρι και τον Φεβρουάριο, οπότε οι συνθήκες που επικρατούν είναι καλές. Μην παραλείψετε, όμως, να πάρετε μαζί σας έξτρα ρούχα. Μην ξεχνάτε πως βρίσκεστε στην άκρη του κόσμου.

 

 

Popular
Recent
Travel
error: MANCODE CONTENT IS PROTECT