Έχεις επισκεφθεί το «Foyer Café Bistrot»;

Στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, μέσα σε ένα ιστορικό νεοκλασικό κτίριο 120 χρόνων, βρίσκεται ένα ιδιαίτερο καφέ, το «Foyer Café Bistrot», που θυμίζει ρομαντικές σκηνές από ταινίες, όπου οι πρωταγωνιστές πίνουν τον καφέ τους μέσα σε μια ζεστή, μεγαλοπρεπή ατμόσφαιρα, τοποθετημένοι σε κάποια γειτονιά στο Βερολίνο ή στη Γαλλία. Η διακόσμηση στο φουαγιέ, με τον εντυπωσιακό πολυέλαιο, τις παλιές αυθεντικές καρέκλες του θεάτρου με την ειδική αρίθμηση, τις φωτογραφίες από άλλες εποχές, τα έπιπλα, τα διακοσμητικά στοιχεία καθώς και το κλασικό πιάνο του θεάτρου, είναι όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που το κάνουν μοναδικό για τους θαμώνες που το επιλέγουν.

Το συγκεκριμένο καφέ αποτελεί ήδη ένα σημείο αναφοράς για την πόλη, καθώς το να πιείς έναν καφέ μετατρέπεται σε μια εμπειρία ιδιαίτερη. Αποτελεί μια all day επιλογή, καθώς το καφέ είναι ανοιχτό από τις 10:00 το πρωί έως αργά το βράδυ, όπως και κατά τη διάρκεια των θεατρικών παραστάσεων και των δρώμενων, που φιλοξενεί το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά. Επιπλέον, είναι ένας χώρος που προάγει τον πολιτισμό, καθώς στον χώρο του προγραμματίζονται σειρά επιλεγμένων μουσικών εκδηλώσεων με συγκεκριμένο στίγμα, αλλά και παρουσιάσεις νέων δημιουργών, συγγραφέων κλπ.

Στο «Foyer Café Bistrot», το οποίο δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από αντίστοιχα φουαγιέ ευρωπαϊκών θεάτρων,  απολαμβάνεις την χαλαρωτική μουσική, μπορείς να γευτείς τα ιδιαίτερα πιάτα από το μενού, και να τα συνοδεύσεις με ένα κρασί  από την ενημερωμένη, εκλεπτυσμένη λίστα του.

Αποτελώντας ένα από τα ελάχιστα δείγματα της εποχής μπαρόκ στην Ευρώπη, φέρει την δική του προσωπική σφραγίδα, σε ταξιδεύει, σε κάνει να νοσταλογείς αλλά και να αναβιώνεις εικόνες από το παρελθόν. Αυθεντικές γεύσεις, αυθεντικές μυρωδιές και αυθεντικός χαρακτήρες για όσους επιθυμούν να ξεφύγουν από τις τυποποιημένες επιλογές. Η σπουδαιότητα του συγκεκριμένου café bistrot είναι πολύ μεγάλη, καθώς πρέπει να σημειωθεί πως εκτός των άλλων, έχει φιλοξενήσει μερικούς από τους σημαντικότερους Έλληνες σκηνοθέτες, όπως ο Δημήτρης Ροντήρης, ο Αλέξης Σολωμός και ο Κάρολος Κουν, αλλά και σπουδαίους ηθοποιούς, όπως ο Αιμίλιος Βεάκης, ο Δημήτρης Χορν, ο Μάνος Κατράκης, ο Αλέξης Μινωτής, η Πειραιώτισσα Κατίνα Παξινού και η Κυβέλη.

 

 

 

 

Popular
Recent
Travel
error: MANCODE CONTENT IS PROTECT