An Arctic Attraction on Andøya

Μόλις λίγα χιλιόμετρα βόρεια του αρκτικού κύκλου, απλώνεται το νορβηγικό νησί Andøya. Χάρη στο γεγονός, ότι η συγκεκριμένη τοποθεσία, βρίσκεται πολύ κοντά στην Βleiksdjupa, μια κοιλάδα από την οποία περνούν πολλές θαλάσσιες φάλαινες, αποφασίστηκε η κατασκευή ενός παρατηρητηρίου. Το πρότζεκτ ονομάστηκε “The Whale” και την ανέργεσή του θα αναλάβει η αρχιτέκτονας Dorte Mandrup.

Το συγκεκριμένο κτίριο, επρόκειτο να χτιστεί στην άκρη του ωκεανού, προκειμένου να εξασφαλιστεί η κατάλληλη θέα του φυσικού τοπίου.

Το εξωτερικό του, θα καλύπτεται από μια καμπυλωτή στέγη από πέτρα, η οποία θα εναρμονίζεται πλήρως με το γύρω φυσικό τοπίο, με αποτέλεσμα το ύψος του κτιρίου να αυξάνεται σταδιακά. Από το υψηλότερο σημείο, οι επισκέπτες θα έχουν την δυνατότητα, να απολαύσουν το μεταμεσονύκτιο ήλιο του Αρκτικού Κύκλου και το εντυπωσιακό βόρειο Σέλας.

Στο εσωτερικό του, θα περιλαμβάνονται εκθεσιακοί χώροι, γραφεία και καταστήματα και όλη η κατασκευή θα επενδυθεί με μεγάλα παράθυρα, ώστε να είναι από παντού ορατό το επιβλητικό φυσικό τοπίο. Στόχος για το περιεχόμενο των εσωτερικών χώρων, ήταν η ευαισθητοποίηση του κοινού μέσω της τέχνης, της επιστήμης και της αρχιτεκτονικής, για θέματα που αφορούν την άγρια πανίδα. Τέλος, το κτίριο, αναμένεται να ανοίξει για το κοινό το 2022.

Popular
Recent
Design
error: MANCODE CONTENT IS PROTECT