A two Michelin-starred gem in Brooklyn
[ssba]

Γεννημένος στη Στοκχόλμη, ο Fredrik Berselius πέρασε την παιδική του ηλικία στη Σουηδική ύπαιθρο, αναπτύσσοντας σταδιακά την αγάπη του για τη σύνδεση ανθρώπου-περιβάλλοντος και για τα φυσικά υλικά. Το 2000 μετακόμισε στη Νέα Υόρκη, όπου δούλεψε σε αρκετά εστιατόρια, συμπεριλαμβανομένου και του διάσημου Aquavit. Δώδεκα χρόνια αργότερα, και με την κατάλληλη γνώση και εμπειρία, άνοιξε το εστιατόριο Frej μαζί με το chef Richard Kuo, προτού αλλάξει το όνομα σε Aska, όπως το γνωρίζουμε σήμερα. Μέσα σε ένα χρόνο, το εστιατόριο κατάφερε να κερδίσει ένα αστέρι Michelin και έκλεισε προσωρινά για να μετακινηθεί σε ένα πιο ευρύχωρο μέρος.

Αντλώντας έμπνευση από το φυσικό περιβάλλον, τη Σκανδιναβική κουζίνα αλλά και την πολυπολιτισμικότητα της Νέας Υόρκης, το μενού του Aska προσφέρει μια υψηλού επιπέδου γαστρονομική εμπειρία. Τα συστατικά προέρχονται κυρίως από τη βορειοανατολική περιοχή των ΗΠΑ, με κάποιες αξιοσημείωτες εξαιρέσεις όπως το φινλανδικό χαβιάρι. Τον σχεδιασμό του ανέλαβε το γραφείο Byblack NYC, με την εσωτερική διακόσμηση να εστιάζει σε απλά και ρουστίκ στοιχεία, για τη δημιουργία ενός εκλεπτυσμένου αποτελέσματος. Το εστιατόριο περιλαμβάνει 10 τραπέζια, ξύλινα πατώματα, εκτεθειμένους τοίχους από τούβλα και έναν απαλό φωτισμό, o οποίος δημιουργεί μια μοναδική ατμόσφαιρα εφάμιλλη αυτής του Brooklyn.

Info: 47 S 5th St, Brooklyn, NY 11249

[ssba]
Popular
Recent
Design
error: MANCODE CONTENT IS PROTECT