A shelter on the Alpine scenery

Ένα αλουμινιένιο καταφύγιο ξεπροβάλλει μέσα στον αλπικό ορίζοντα με σκοπό να προσφέρει ξεκούραση στους πεζοπόρους που διασχίζουν την Κοιλάδα Αόστα της Ιταλίας. Το Bivacco Brédy, όπως ονομάστηκε, πρόκειται για μια μίνιμαλ αλλά εντυπωσιακή κατοικία, του οποίου την κατασκευή ανέλαβε το αρχιτεκτονικό γραφείο BCW Collective, που το περιγράφει ως “μια ισορροπία ανάμεσα στην ερμηνεία και τη διαφύλαξη του τοπίου”. 

Είναι αφιερωμένο στη μνήμη του ορειβάτη και πολιτικού Claudio Brédy και περιλαμβάνει κρεμαστά κρεβάτια και ένα τεράστιο παράθυρο που προσφέρει πανοραμική θέα στην κορυφή Grivola. Βρίσκεται σε υψόμετρο 2,5 χιλιομέτρων, ανάμεσα σε λίμνες, βουνά και λιβάδια. Η καμπίνα “κάθεται” ελαφρά στο βραχώδες τοπίο καθώς στηρίζεται σε μεταλλικά στηρίγματα που το επιτρέπουν να αιωρείται. Παράλληλα, το γραφείο είχε ως στόχο να αξιοποιήσει στο έπακρο τον διαθέσιμο ήλιο, βοηθώντας και στη θέρμανση του χώρου κατά τους χειμερινούς μήνες ενώ ο προθάλαμος προσφέρει χώρο στους επισκέπτες να αποθηκεύσουν τον εξοπλισμό τους.

Popular
Recent
Design