NOMA

O chef René Redzepi, world champion στο είδος του, είναι γνωστός και για τις καινοτόμες ιδέες του που ξεφεύγουν από την κουζίνα και περνάνε και σε άλλους χώρους ενός εστιατορίου.
Το Noma, το εστιατόριο του Redzepi στην έδρα του, στην Κοπεγχάγη, που είχε λίστα αναμονής μηνών, έκλεισε για ανακαίνιση που κρατησε έναν ολόκληρο χρόνο και μας άφησε όλους ν’ αναρωτιόμαστε τί καινούργιο θα μας παρουσιάσει ο rockstar Chef.
Το αποτέλεσμα δικαίωσε τις προσδοκίες μας.

Στις όχθες μιας λίμνης στην πόλη της Κοπεγχάγης, βρίσκεται η κομμούνα χίπιδων, η γνωστή Freetown Christiania που φτάνει πια τους 1000 μόνιμους κατοίκους:

“beware here be dragons”

Εκεί, στα σύνορα αυτού του “αναρχικού” οικισμού, ο René Redzepi μετακόμισε το Noma που πλέον θυμίζει περισσότερο μια σύγχρονη chic farm και λιγότερο το high-end εστιατόριο που όλοι γνωρίσαμε.

Ένα complex 11 κτιρίων που συνθέτουν μια biodynamic φάρμα, αποτελούν την έδρα του Noma την οποία υπογράφει ο αρχιτέκτονας Bjarke Ingels. Κουζίνες, φούρνοι, εργαστήρια ζύμωσης, θερμοκήπια και μποστάνια με το design του Noma να έχει σαν βάση το ξύλο και την rustic αισθητική μιας Δανέζικης φάρμας που όλα είναι χειροποίητα, φιλικά προς τον άνθρωπο και εντελώς απέριττα.
Ένα εστιατόριο που αναπνέει και που παράγει το 15% από τα υλικά του menu του.
Αυτό ήταν και το όνειρο του Redzepi, όχι μόνο να μαγειρεύει το φαγητό αλλά και να το παράγει.

Για κρατήσεις εδώ

Popular
Recent
Style