Η τελευταία επίδειξη με τα ρούχα του Λάγκερφελντ

Το Γκραν Παλαί ντύθηκε στα λευκά μέσα σε ένα μυθικό σκηνικό που θύμιζε αλπικό τοπίο, προκειμένου να τιμήσει τον θάνατο του Καρλ Λάγκερφελντ, μετά από 36 ολόκληρα χρόνια όπου διετέλεσε καλλιτεχνικός διευθυντής του οίκου. Η επίδειξη Chanel που είναι πάντα το επίκεντρο της εβδομάδας μόδας του Παρισιού, φέτος αποτέλεσε έναν φόρο- τιμής στον σχεδιαστή. Έπειτα από ενός λεπτού σιγή, το σόου άνοιξε με την Κάρα Ντελεβιν, αγαπημένη μούσα του σχεδιαστή, και ακολούθησε η παρουσίαση της νέας κολεξιόν του οίκου για το Φ/Χ 2019.

Μέσα σε ένα ζωγραφισμένο σκηνικό με έντονο μπλε ουρανό και 12 αλπικά σαλέ,  το Γκραντ Παλαί μετατράπηκε σε ένα τιρολέζικο χωριό και όπως συνέβαινε πάντα με όλες τις επιδείξεις του Καρλ Λάγκερφελντ, είχε δοθεί σημασία ακόμα και στην παραμικρή λεπτομέρεια, προκειμένου το σκηνικό να είναι όσο πιο ρεαλιστικό γίνεται.  Κάθε σαλέ είχε σκαλισμένα παντζούρια, δαντελωτές κουρτίνες και ξύλινα μπαλκόνια. Ο καπνός έβγαινε από τις καμινάδες και το χιόνι σκέπαζε τις σημύδες και τα πεύκα.

 Chalet chic: models in purple waterproofs. Photograph: Peter White/Getty Images

Το λευκό πανέμορφο σκηνικό, φαινόταν περισσότερο εορταστικό παρά πένθιμο. Ο ίδιος ο Λάγκερφελτ άλλωστε απεχθανόταν τις κηδείες, ενώ στην γαλλική τηλεόραση είχε δηλώσει πριν χρόνια «Θέλω μόνο να εξαφανιστώ όπως τα ζώα στο παρθένο δάσος. Είναι φοβερό να επιβαρύνεις τους ανθρώπους με τα απομεινάρια σου.»  Το σόου παρακολούθησαν πολλοι φίλοι και συνεργάτες του σχεδιαστή, μεταξύ των οποίων οι Kristen Stewart, Claudia Schiffer, Naomi Campbell, και Janelle Monáe, ενώ η συγκίνηση ήταν έντονη και διάχυτη σε όλη τη διάρκεια του σόου. Μάλιστα, η Ντελεβίν δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυά της στο φινάλε και έκλαιγε μαζί με άλλα μοντέλα.  Με το κλείσιμο της επίδειξης, η Βιρζινί Βιάρντ εμφανίστηκε και δέχτηκε πλήθος χειροκροτημάτων.

 Kaia Gerber model walks the runway during the Chanel show Fall/Winter 2019/2020 on March 05, 2019 in Paris, France. (Photo by Peter White/Getty Images)

 A model, fashion detail, walks the runway during the Chanel show  Fall/Winter 2019/2020 on March 05, 2019 in Paris, France. (Photo by Peter White/Getty Images)

 

 

 

Popular
Recent
Style
error: MANCODE CONTENT IS PROTECT