Το σύνδρομο της Κίνας | sir Taki Theodoracopulos
[ssba]

του sir Taki Theodoracopulos

GSTAAD- Πριν από δύο χρόνια περίπου, είχα κάποια αλλεπάλληλα μεσημεριανά ραντεβού για φαγητό στη Νέα Υόρκη, με τον Steve Bannon. Και πραγματικά κάποιες από τις προβλέψεις, και κάποιοι από τους φόβους του βγήκαν αληθινοί! Οι μέρες του στον Λευκό Οίκο ως επικεφαλής σύμβουλος του «The Donald» ήταν πολύ σύντομες. Είχε μόνο ένα στόχο στην ατζέντα του και αυτός ήταν η Κίνα. Όταν μιλούσε μαζί μου δεν ανέφερε ποτέ τον Trump ούτε έκανε κάποιες προβλέψεις. Είναι υπερβολικά περίπλοκος για κάτι τέτοιο. Την ίδια στιγμή, πρώην σύμβουλοι πωλούν ιστορίες με συναντήσεις με σημαντικά πρόσωπα στην Ουάσιγκτον, το Λονδίνο και τη Νέα Υόρκη και επηρεάζουν αρκετά το Χόλυγουντ.

Η κυρίαρχη σκέψη του Steve ήταν ότι ορισμένες σημαντικές αμερικανικές τεχνολογίες και πόροι ελέγχονται από την Κίνα. Αυτό συνέβη, 18 μήνες πριν η Κομμουνιστική Κινεζική κυβέρνηση εξαφανίσει ή τιμωρήσει διάφορους επιστήμονες που προσπάθησαν να ενημερώσουν για τον ιό. Η παγκόσμια κυριαρχία μέσω των εμπορικών σχέσεων είναι ο στόχος της Κίνας, σύμφωνα με το Steve αλλά κάτι τέτοιο άρχισε να χάνεται στον 24ωρο κύκλο ειδήσεων του Λευκού Οίκου. O Steve ήθελε από τον Trump να κοντραριστεί τους Κινέζους, κάτι που τελικά έκανε, αλλά υπάρχουν και εκείνοι που πιστεύουν ότι τότε ξεκίνησαν τα προβλήματα.

Τώρα, όπως συνηθίζουν να λένε στο Νότο , «τα κοτόπουλα επέστρεψαν σπίτι για να ψηθούν». Αλλά το μίσος των μέσων ενημέρωσης για τον Trump κουκούλωσε το γεγονός ότι είχε ήδη αφομοιώσει το μάθημα του Steve και ήταν πολύ μπροστά από την καμπύλη όταν τελικά κατηγόρησε την Κίνα ότι κλέβει την τεχνολογία και τα πνευματικά δικαιώματα της Αμερικής. Ο Trump κατηγορήθηκε έντονα από τους υπέρμαχους της παγκοσμιοποίησης και των media, ειδικότερα όταν έκανε δυσκολότερα τα πράγματα για την Κίνα με τους δασμούς. Στη συνέχεια ήρθε ο ιός. Τώρα η κινεζική οικονομία ανεβαίνει και της Δύσης είναι στα τάρταρα. Τα συμπεράσματα, δικά σας.

Κοιτώντας πίσω, η αντί- Donald προπαγάνδα ξεπέρασε κατά πολύ εκείνης της Pravda και του Σοβιετικού μηχανισμού κατά τη διάρκεια του ψυχρού πολέμου. Είναι το όνειρο ενός συνωμοσιολόγου. Οι New York Times και τα μέσα ενημέρωσης πολεμούν καθημερινά τον Trump, ενώ την ίδια στιγμή ένας στρατός κινέζων -μελών του κομμουνιστικού κόμματος- δικτυώνεται σε αμερικανικά ιδρύματα.

Η Κίνα κατάφερε να λογοκρίνει ακόμη και ταινίες του Χόλυγουντ που την παρουσιάζουν αρνητικά. Το τεράστιο κινεζικό κοινό έχει τη δυνατότητα να απογειώσει ή να καταστρέψει εισπρακτικά μία ταινία, οπότε το Χόλυγουντ κρύφτηκε μέχρι να πείτε Chin. Η Βρετανία από την άλλη δεν έχει εφησυχάσει, τουλάχιστον όχι το στέλεχος των Συντηρητικών Sir Iain Duncan-Smith, ο οποίος έχει προειδοποιήσει πολλάκις για την κάλυψη ή ακόμη και την εσκεμμένη εμφάνιση του ιού από το κινεζικό καθεστώς.

Γνωρίζω ότι μπορεί να ακούγεται σαν ένα φθηνό και πρόχειρο μυθιστόρημα, αλλά κοιτάξτε λίγο και τα αποτελέσματα. Όπως έγραψα, η Δύση καταρρέει και η Κίνα αναπτύσσεται, ελέγχοντας το παιχνίδι. Την ίδια στιγμή, αρνείται να κλείσει ακόμη και τις αγορές από τις οποίες προήλθε η πανδημία. Και αν είστε και εσείς μέσα σε αυτούς που εξακολουθούν να πιστεύουν στα Ηνωμένα Έθνη, η Κίνα ελέγχει σχεδόν όλες τις ψήφους από την Αφρική στη Γενική Συνέλευση, πόσο μάλλον για τον Π.Ο.Υ, ένα ίδρυμα που κυριολεκτικά έχουν εισχωρήσει  Κινέζοι πράκτορες.

Αλλά ας επιστρέψουμε στον φίλο μου τον Steve. Ο Βannon εκδιώχθηκε από τον γαμπρό του Trump, τον Jared Kushner, για έναν πολύ απλό λόγο. Ο Kushner ήθελε να συνεργαστεί με την Κίνα και την Σαουδική Αραβία, κάτι που μακροπρόθεσμα ο Steve, πίστευε ότι δεν ωφελεί τα συμφέροντα της Αμερικής. Οι κτηματομεσιτικές επιχειρήσεις του Kushner αντιμετώπιζαν προβλήματα από το 2016 που εκλέχθηκε ο Trump. Χρωστούσε τουλάχιστον ένα δισεκατομμύριο για τον ουρανοξύστη 666 Fifth Avenue. Μια άχρηστη, κοστοβόρα επένδυση που έκανε στην τσέπη του Kushner, ό,τι και ο “Bomber” Sir Arthur Harris στη Δρέσδη το 1945. Εκεί, υπήρχαν και δύο τσάντες χρημάτων, η μία για να προωθήσει τα συμφέροντά τους στον Λευκό Οίκο και η άλλη για να επενδύσουν στο real estate της Νέας Υόρκης. Ήταν κάτι φυσικό αλλά όχι τόσο σοβαρό ώστε να επηρεάσει την άποψη του Trump σχετικά με τους πραγματικούς εχθρούς. Τα υπόλοιπα τα γνωρίζουμε. Σας υπενθυμίζω, αυτή είναι η εκδοχή του Taki για το τι συνέβη. Ο Steve υπήρξε σφίγγα όταν ο μέγας ιεροεξεταστής του έθεσε το ζήτημα της αποχώρησής του από το Λευκό Οίκο.

Όπως είναι τώρα τα πράγματα, η επανεκλογή του Trump μοιάζει με ένα όνειρο, παρόλο που 6 μήνες στην πολιτική είναι σαν ένα αιώνα στην πραγματική ζωή.  Η πολύπλευρη επίθεση από αυτούς που επωφελούνται από την ανεξέλεγκτη παγκοσμιοποίηση, σε συνδυασμό με την τρομοκρατία των μέσων ενημέρωσης για οτιδήποτε αφορά τον Trump, μαρτυρούν ότι ο «κοιμισμένος» Joe Biden θα είναι ο 46ος Πρόεδρος της Αμερικής. Το πρόβλημα, φυσικά, θα είναι ποιος θα αναλάβει όταν κηρυχθεί ανίκανος λόγω άνοιας. Θα είναι μήπως μία γυναίκα, όπως η Amy Klobuchar, η οποία είναι και η μόνη υποψήφιος για το χρίσμα των Δημοκρατικών που δεν τον χαρακτήρισε ανόητο κατά την διάρκεια των debates; Για ένα πράγμα είμαι σίγουρος, ότι ο παντρεμένος γιος του που του αρέσει το ποτό και τα ναρκωτικά και συνήθιζε να βρίσκεται στην Ουκρανία, θα απολαύσει τον Λευκό Οίκο. Ο βασικός λόγος για να έχεις πατέρα, είναι να μπορείς να επωφεληθείς απ’ αυτόν, μου είπε κάποτε ο πατέρας μου, όταν του είπα ότι δεν με ενδιαφέρει να κατέχω πλοία αλλά να γράφω γι’ αυτούς που έχουν. Και πόσο λάθος έκανα. Ένα δεξαμενόπλοιο σήμερα βγάζει 150.000 δολάρια την ημέρα και τότε είχα τα μισά ενός στόλου από 20. Κάντε τα μαθηματικά και θα δείτε ότι ο μισθός μου από τον Spectator, δεν ανταποκρίνεται σε αυτά τα ποσά.

Photo Credit: Chris Malbon for Vox

[ssba]
Opinions
error: MANCODE CONTENT IS PROTECT