Το Πρόβλημα “Sussex”

 του Χρήστου Ζαμπούνη

Eάν υπάρχει ένα μάθημα που θα έπρεπε να πάρει η Μέγκαν Μαρκλ στο διάστημα των δεκαεπτά μηνών που είναι μέλος της αγγλικής βασιλικής οικογενείας, αυτό θα περιεκλείετο στην εξής φράση: «Βλέπε, άκου και μην μιλάς».

Ποια μύγα τσε-τσε, άραγε, να «τσίμπησε» την δημοφιλή ηθοποιό της τηλεοπτικής σειράς «Suits» για τους οπαδούς της, ή σταρλετίτσα του Χόλλυγουντ για τους επικριτές της, ώστε να παραχωρήσει δακρύβρεκτη συνέντευξη στο δίκτυο ΙΤV; Ποια εταιρεία Δημοσίων Σχέσεων την συνεβούλευσε  να παραπονεθεί για την «αβίωτη» ζωή της; Ποιος ιθύνων νους της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας εξετίμησε ότι καταγγέλοντας τους παπαράτσι που την κυνηγούν, εκείνοι θα σταματήσουν το κυνηγητό; Επίσης, τι εμφιλοχώρησε στον εγκέφαλό της, διότι αποκλείεται να της το είπε κάποιος σύμβουλος, ώστε να δηλώσει ότι αυτά που συμβαίνουν στα βρεταννικά ταμπλόϊντς δεν συμβαίνουν στην χώρα της; (σ.σ.: θα εννοούσε το «National Enquirer»).

Και όμως, όλα είχαν ξεκινήσει υποδειγματικά τον Μάϊο του 2018, στο Παλάτι του Ουΐνδσωρ. Δισεκατομμύρια τηλεθεατές έγειραν εκείνο το πρωϊνό υπέρ της απόψεως ότι επί τέλους θα έπνεε νέος άνεμος στους σκονισμένους διαδρόμους του Μπάκιγχαμ. Η διαφορετική πολιτιστική αφετηρία της νύφης, καθώς και το γεγονός ότι ήταν διαζευγμένη δεν απετέλεσαν τροχοπέδη στην ένωση. Το αντίθετο μάλλον. Εθεωρήθησαν ως ατού. Η συνέχεια διέψευσε και τους πλέον καλόπιστους. Το ένα μετά το άλλο τα λάθη των Sussex ήλθαν να αλλάξουν άρδην την θετική, έως τότε, εικόνα τους. Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς; Την μετακόμιση από το Παλάτι του Kensington, όπου μόλις είχαν ανακαινισθεί τα διαμερίσματά τους, στο Fragmore House, όπου η ανακαίνησις εστοίχισε 3.000.000 ευρώ; Την διάρρηξη των σχέσεων του πρίγκηπα Χάρρυ με τον αδελφό του πρίγκηπα Ουΐλλιαμ, λόγω της Μέγκαν; Την κακομεταχείριση του προσωπικού από την Αμερικανίδα και τις συνεχείς παραιτήσεις των συνεργατών της ή την γκάφα να δηλώνουν οικολόγοι ενώ πετούν στα πέρατα του κόσμου με αεροπλάνο;

Το τελευταίο ατόπημα του ζεύγους ήταν η εξομολογητική συνέντευξις στο ΙΤV, και σε συνδυασμό με την μήνυση που υπέβαλε ο Χάρρυ στα ταμπλόϊντς, οδηγούμεθα στο συμπέρασμα ότι υπάρχει «πρόβλημα Sussex», δύο λέξεις που όλο και περισσότερο ακούγονται στο Παλάτι.

Photo Credit: Getty Images | Ideal Images

Opinions
error: MANCODE CONTENT IS PROTECT