Τι τις θέλουν τις συνεντεύξεις;
[ssba]

του Χρήστου Ζαμπούνη

Ένα από τα πρώτα μαθήματα που έλαβα όταν έκανα την είσοδό μου στην κλειστή λέσχη των royal observers ήταν ότι οι βασιλείς εν ενεργεία δεν δίνουν ποτέ συνεντεύξεις. Το ίδιο και τα μέλη των οικογενειών τους. Επικοινωνούν μόνον με διαγγέλματα και επίσημες ανακοινώσεις του Παλατιού. Ο κανών τηρείται απαρεγκλίτως και στις 43 χώρες όπου το πολίτευμα είναι μοναρχικό, ενώ από αυτόν εξαιρούνται οι έκπτωτοι.

Ένα πολύ δημοφιλές μέλος βασιλικής οικογενείας που έσπασε τα δεσμά της omerta ήταν, το δίχως άλλο, η πριγκίπισσα Νταϊάνα. Στην αρχή το έκανε με πλάγιο τρόπο διαρρέοντας πληροφορίες σε φίλια μέσα, ενώ στην συνέχεια πήρε θάρρος και παραχωρούσε συνεντεύξεις. Τα βήματά της φαίνεται ότι ακολουθεί ο δευτερότοκος υιός της, πρώην πρίγκηπας Χάρρυ, νυν δούκας του Σάσσεξ.

Ο σκοπός της εξωτερικεύσεως και στις δύο περιπτώσεις είναι ο ίδιος. Να πλήξουν την αγγλική βασιλική οικογένεια. Στην μεν πρώτη για να εκδικηθεί την αποτυχία του γάμου της, στην δε δεύτερη για την… επιτυχία του γάμου του.

Μετά την ανοίκια παρέμβασή του στις αμερικανικές εκλογές, όταν συνεβούλευσε – παρ’ ότι ο ίδιος δεν ψηφίζει– τους συμπατριώτες της συζύγου του τι να ψηφίσουν, ο 36χρονος Χάρρυ έδωσε άλλη μία συνέντευξη επ’ ευκαιρία του Black History Month, του Μηνός της Μαύρης Ιστορίας. Εκεί, μεταξύ άλλων, εδήλωσε ότι ο κόσμος που γνωρίζουμε εδημιουργήθη από λευκούς για λευκούς. Ως υπέρμαχος της εκστρατείας κατά του ρατσισμού στηλίτευσε το γεγονός ότι υπάρχουν π.χ. λευκές και όχι μαύρες κούκλες, και προέβαλε τις αξίες του σεβασμού στην διαφορετικότητα και της ισότητος μεταξύ των ανθρώπων ανεξαρτήτως χρώματος.

Έχει σημασία να υπομνησθεί ότι η εν λόγω συνέντευξις εδόθη στην αγγλική εφημερίδα «Evening Standard».

Για όσους γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα, πρόκειται για μία μελετημένη κίνηση που υπαγόρευσε η «στρατιά» των public relations συμβούλων, για να βελτιωθεί η τρωθείσα εικόνα του έκπτωτου πρίγκηπα, τουλάχιστον στην χώρα του.

Άξιος ο μισθός τους!

[ssba]
Opinions
error: MANCODE CONTENT IS PROTECT