Πως έκανα έξαλλη την Oprah

του sir Taki Theodoracopulos

Μερικοί από εσάς ίσως έχετε παρατηρήσει ότι δεν έχω αναφερθεί καθόλου στην τρέχουσα σαπουνόπερα και το τελευταίο αστείο γεγονός που αφορά τον Ανόητο και την Meghan Μακμπέθ. Και αυτό λόγω του ότι αποφάσισα αρκετό καιρό πριν ότι για να επιτεθώ στη μηχανή διαφήμισής τους είναι να μην τους αναφέρω ποτέ. Αλλά εγώ έκανα κάτι που οι περισσότεροι από τους κοσμικογράφους που γράφουν για το ζευγάρι δεν έκαναν ποτέ: Υπήρξα καλεσμένος στην εκπομπή της Oprah δις, τη μία φορά κιόλας και για μια ολόκληρη ώρα. Παρά το γεγονός ότι προκαλεί έκπληξη, ενθουσιασμό και ανησυχία, το Oprah Show έχει πάντα προσχεδιαστεί για ένα συγκεκριμένο θέμα, αλλά το σημαντικότερο… με μια παγίδα. Και είναι αυτό που θα κρατήσει την προσοχή των τηλεθεατών αμείωτη, θα κρατήσει την ιστορία σχετική. Για παράδειγμα, ο ρατσισμός στο Παλάτι και στην προκειμένη αυτό που ήταν το δόλωμα ήταν η ιστορία του μικρού αγοριού του ζεύγους, του Archie. «Μαύρο ή άσπρο, το παλάτι απαίτησε να ξέρει, και αυτό είναι κάτι με το οποίο θα ασχοληθούμε σε όλη τη διάρκεια της εκπομπής», μπορώ να φανταστώ ότι θα είπε η Oprah στο ιδιοφυές ζευγάρι.

Είμαι σίγουρος ότι η εκπομπή σκηνοθετήθηκε, τα βασικά σημεία συμφωνήθηκαν, και στη συνέχεια «ξανα-τσεκαρίστηκαν» για κάποιες «πιασιάρικες»  λεπτομέρειες που μπορεί να ξέφυγαν από την Oprah και το ζευγάρι και για έναν επιπλέον εμπλουτισμό. Όλα στην αμερικανική τηλεόραση είναι ένα ψέμα: κονσερβοποιημένο γέλιο, ψεύτικος αυθορμητισμός, ψευδείς ειδήσεις και παραπλανητικές διαφημίσεις. Και γιατί όχι σκηνοθετημένες συνεντεύξεις; Πωλούν εκατομμύρια προϊόντα λεύκανσης δοντιών που δεν λειτουργούν, λοσιόν κατά της τριχόπτωσης που δεν κάνουν τίποτα απολύτως και κρέμες προσώπου που δεν σταματούν τις ρυτίδες. Οπότε γιατί να μην πουλήσουν και λίγο ρατσισμό ανάμεσα στους Windsors (Η Βασιλική Δυναστεία της Βρετανίας); Παρόλο που μου λένε ότι ενήργησε συκοφαντικά απέναντι στο ζευγάρι, η Oprah είναι ένας μίνι Τύραννος εντός και εκτός του πλατό. Εάν κάποιος άγνωστος της απευθυνθεί χωρίς την τύπου «Sammy Glick» υποταγή, συμπεριφέρεται λες και ένας σκλάβος Νούβιος είχε πλησιάσει τη Βασίλισσα Νεφερτίτη  και τη ζήτησε σε ραντεβού μετά από μια βουτιά στο Νείλο. Ξέρει επίσης πολύ καλά το πώς να γίνεται γοητευτική και είναι μια αυτοδημιούργητη μαύρη Αμερικανίδα, διόλου μικρή επιτυχία. Να λοιπόν πώς συναντηθήκαμε.

Ήταν το 1982 και είχα γράψει ένα αντι-αμερικανικό-φεμινιστικό άρθρο στoν The American Spectator με τον τίτλο «Οι Αμερικανίδες είναι απαίσιες ερωμένες». Αμέσως κέντρισε το ενδιαφέρον αρκετών ανθρώπων, παρόλο που δεν είχα γράψει τίποτα για τη σεξουαλική πράξη, απλώς περιέγραψα την αμερικανική συνήθεια των δυνατών ουρλιαχτών, χωρίς να αναφέρω τo γρανιτένιο βλέμμα, τα μεγάλα δόντια, την επιθετική στάση και την έλλειψη θηλυκότητας. Η εκπομπή του Phil Donahue πλήρωσε για ένα εισιτήριο μετ’ επιστροφής, πρώτης θέσης από την Αθήνα στο Chicago, και όλα τα έξοδα πληρωμένα στη γενέτειρά μου της επιλεκτικής δημοκρατίας, για μια ώρα, τριάντα λεπτά δηλαδή από το χρόνο μου. Παρόλο που προπονούμουν για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα καράτε εκείνη την περίοδο, αποδέχθηκα την πρόταση. Ήταν τέλη Σεπτεμβρίου. Η εκπομπή πήγε καλά επειδή έστρεψα το κοινό εναντίον του και υπέρ μου όταν υπερασπίστηκα την περίπτωσή μου όπου διατηρούσα ερωμένες ενώ δεν χώριζα ποτέ τη νόμιμη γυναίκα μου. «Σε αντίθεση με εσάς, Phil, εμείς οι Ευρωπαίοι δεν αφήνουμε τις γυναίκες μας για ένα νέο μοντέλο, όπως ένα αυτοκίνητο, κάθε χρόνο. Τις βάζουμε σε ένα βάθρο, τις λατρεύουμε και διασκεδάζουμε μαζί τους. Εσύ δεν παράτησες τη μητέρα των τεσσάρων παιδιών σου πέρυσι για ένα νεαρό μοντέλο»; «You son of a bitch!» εξερράγη ο Donahue, αλλά το μεγαλύτερο ηλικιακά κοινό άρχισε να με επευφημεί.

Μετά τη λήξη της εκπομπής, η Oprah μου μιλούσε στο τηλέφωνο. Ήταν κάτι φυσικό. Πριν επιβιβαστούμε στο αεροπλάνο, ρώτησε την άποψή μου για τις μαύρες γυναίκες. Της είπα. «Το κοινό ενδιαφέρεται πολύ για την άποψή σας σχετικά με τις μαύρες γυναίκες» μου είπε. (Αυτή ήταν η παγίδα).Το κοινό ήταν  50% Αφρο-Αμερικανοί. Άλλωστε στο Chicago  βρισκόμασταν. Στην πτήση της είπα ότι μου αρέσουν οι μαύρες γυναίκες επειδή ήταν πόρνες στο κρεβάτι, κυρίες στο σαλόνι και πολύ καλές στην κουζίνα. (το παλιό γερμανικό κλισέ). Έγινε έξαλλη. Ήμουν ο ήρωάς της το 1982. Πέντε χρόνια αργότερα όχι και τόσο.

Αυτή τη φορά, πέταξε μαζί με ένα φίλο μου και εμένα από το Chicago στη Νέα Υόρκη. Το θέμα αφορούσε μεγαλύτερους ηλικιακά άνδρες που έβγαιναν με νεαρές γυναίκες. Ο φίλος μου, ένας βετεράνος του Βιετνάμ με πολλά παράσημα, δεν ήταν και πολύ ικανός πάνω στη σκηνή. «Γιατί να βγεις έξω με μια παλιά τσάντα όταν…» Οι γυναίκες στο κοινό άρχισαν να φωνάζουν. Ένας διπλωματικός Taki έσωσε την κατάσταση ανακοινώνοντας ότι οι ώριμες γυναίκες δεν θα πρέπει ποτέ να βγαίνουν ραντεβού με αλήτες σαν και εμάς, ενώ με αθώους νέους θα μπορούσαν. Η Oprah δεν πολύ-ενθουσιάστηκε αλλά οι γυναίκες ναι. Η παγίδα δεν δούλεψε. Η επόμενη πρόσκληση στην εκπομπή της Oprah θα είναι στην επόμενη ζωή.

Πιστεύω ότι ήταν ο Abe Lincoln που προέβλεψε ότι η Αμερική θα γινόταν μια σπουδαία υπερδύναμη και της οποίας ο θάνατος θα προερχόταν από αυτοκτονία. Όπως ένα αφροδίσιο νόσημα που εξαπλώνεται ανεξέλεγκτα, η «αφύπνιση» θα προκαλέσει την τελική κατάρρευση της δημοκρατίας. Οι σημαντικότερες εκδοτικές επιχειρήσεις ΜΜΕ   που ανήκουν σε λευκούς δισεκατομμυριούχους σκάβουν τον τάφο της Αμερικής, διασπείρουν το δηλητήριο ότι καθετί  λευκό είναι ο διάβολος και ότι πρέπει να εξαφανιστεί μαζί με τη λευκή ιστορία, τη λευκή τέχνη, τη λευκή λογοτεχνία και τις λευκές ταινίες.  Η Oprah είναι μια αυτοδημιούργητη γυναίκα που κατάλαβε νωρίτερα από άλλους ότι ο εγωκεντρισμός είχε γίνει η πιο παγιωμένη αξία στα αμερικανικά μυαλά. Τίποτα άλλο δεν με ενδιαφέρει παρά μόνο εγώ, εγώ, εγώ. Τριάντα χρόνια πριν, η «Oprahization» της Αμερικής συζητήθηκε σε αυτές τις σελίδες. Ο Harry και η Meghan Markle ήταν κάτι συνηθισμένο για την ίδια. Μια δυσλειτουργική οικογένεια είναι για την Oprah ότι μια γαλλική οχυρωμένη πόλη για έναν διοικητή Panzer: βούτυρο στο ψωμί του. Ο ναρκισσισμός στην τηλεόραση είναι ότι ο Paganini για το βιολί. Η Meghan μια ημέρα θα αντικαταστήσει την Oprah στο ρόλο της θείας της Αμερικής, θα βγάλει δισεκατομμύρια και θα επιτρέψει στον Harry να βόσκει γαλήνια σε μια φάρμα της California. Το διαβάσατε πρώτοι εδώ.

Opinions