Ο Kobe, το kobe και οι σκοπελίτικες αίγες

του Χρήστου Ζαμπούνη

Υπάρχει ένας αστικός μύθος που υποστηρίζει ότι ο θρύλος της καλαθοσφαίρισης Kobe Bryant, που έχασε προσφάτως την ζωή του όταν συνετρίβη το ελικόπτερο εις το οποίο επέβαινε, έλαβε το όνομά του από τον «βασιλέα» του κρέατος, το kobe, το οποίο λάτρευε ο πατέρας του.

Το kobe, με την σειρά του, έλαβε το όνομά του από την ομώνυμη ιαπωνική πόλη όπου εκτρέφονται βοοειδή με έναν ιδιαίτερα καθαρό τρόπο. Τούτο σημαίνει ότι δεν τρέφονται με αυξητικές ορμόνες, ούτε τους χορηγούνται αντιβιοτικά. Πρόκειται για το ακριβότερο κρέας στον κόσμο, με μία ποικιλία του, το Matsusaka, να ξεπερνά τα 1.000 ευρώ το κιλό.

Είχα την ευκαιρία να αποκτήσω όλες αυτές τις εγκυκλοπαιδικές γνώσεις κατά την διάρκεια ενός γευσιγνωστικού δείπνου στο εστιατόριο «Drakoulis Dry & Raw», επ’ ευκαιρία της συνεργασίας του με τον σεφ Δημήτρη Κατριβέση.

Για όποιον δεν παρακολουθεί τα γαστρονομικά τεκταινόμενα, απλώς να ενημερώσω ότι ο Δρακούλης είναι ο άνθρωπος που μετέτρεψε ένα συνοικιακό κρεοπωλείο σε κάτι που μέλλει να γίνει διεθνές brand.

Τα σχέδια για την επέκταση εκτός συνόρων δεν είναι στο χαρτί, όπως με ενημερώνει αρμοδίως ο εκπρόσωπος του ξένου επενδυτή που πίστεψε στο όραμα του Έλληνα επιχειρηματία. Ένα αντίστοιχο όραμα φαίνεται ότι έχει ο Θανάσης Παπουτσής από τον Ελληνόπυργο Καρδίτσης. Από το 2015, εκτρέφει τις περίφημες για το εύγεστο κρέας τους σκοπελίτικες αίγες, με την ελπίδα το προϊόν του, λόγω της υψηλής του ποιότητος, να φθάσει στα καλύτερα εστιατόρια της χώρας και, γιατί όχι, του εξωτερικού.

Photo Credit: Getty Images | Ideal Image

Opinions