Για όσους δεν πιστεύουν στον κορωνοϊό

του Χρήστου Ζαμπούνη

Στις 11 Μαΐου του τρέχοντος έτους, ήλθε στο γραφείο των Εκδόσεων Φερενίκη ο Αλέξης Αλεξίου, φίλος από τα εφηβικά χρόνια. Μου εξεδήλωσε την πρόθεσή του να συγγράψει ένα βιβλίο για την περιπέτεια της υγείας του, που τον είχε ταλαιπωρήσει επί σχεδόν δύο μήνες. Είναι αλήθεια ότι η συγκεκριμένη υπόθεσις δεν μου ήτο άγνωστη. Είχα αναγνώσει στο facebook, την αγωνιώδη ανάρτηση, η οποία έγινε viral, όπου ανεκοίνωνε ότι προσεβλήθη, ταυτοχρόνως, από τον ιό της γρίπης Β, από πνευμονία και από Covid-19.

Συνεπακολούθως, είχα παρακολουθήσει από τηλοψίας ορισμένες από τις συνεντεύξεις του, εν μέσω καραντίνας, όταν, πλέον, είχε θεραπευθεί. Το θέμα ήταν «hot», όπως λένε οι φίλοι μας οι Αγγλοσάξωνες, το ίδιο και ο συγγραφεύς, αφού ακόμη και η κρατική κινεζική τηλοψία εδέησε να ασχοληθεί με την περίπτωσή του.

Άνευ δευτέρας σκέψεως απεδέχθην την πρότασή του και στρωθήκαμε στην δουλειά. Σε λίγες ημέρες, το βιβλίο του «3πλό Τζακ Ποτ, μία αληθινή ιστορία από τον κορωνοϊό» θα κοσμεί τις προθήκες των βιβλιοπωλείων. Πρόκειται, το δίχως άλλο, για ένα ανάγνωσμα που διαβάζεται σαν μυθιστόρημα και βιώνεται σαν θρίλλερ.

Όπως σημειώνει στον πρόλογό του ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας: «Τους δύσκολους μήνες που έρχονται δεν δικαιούμαστε να στηριχθούμε στην τύχη. Χρειάζεται να εμβολιαστούμε, να εφαρμόσουμε ευλαβικώς όλους τους υγειονομικούς κανόνες, να προστατεύσουμε αποτελεσματικά τον εαυτό μας».

Opinions