Ένας “ελέφαντας” στο Παλάτι
[ssba]

του Χρήστου Ζαμπούνη 

Το όνομά της είναι σαν σιδηρόδρομος. Corinna zu Sayn-Wittgenstein-Sayn. Δεν είναι ακριβώς το δικό της, αλλά του πρώην συζύγου της. Η Κορίννα Λάρσεν, αυτό είναι το πραγματικό της, κράτησε τον… σιδηρόδρομο για ευνοήτους λόγους. Ποια φιλόδοξη κοπέλλα δεν θα ήθελε να φέρει τον τίτλο της πριγκιπίσσης, ακόμη και μετά το διαζύγιό της;

Η Κορίννα, ας περιορισθούμε, χάριν οικονομίας, στο βαπτιστικό της, γνώρισε τον Χουάν Κάρλος το 2004, ενόσω ήταν ακόμη νυμφευμένη. Προξενητής ήταν ο 6ος Δούκας του Westminster. Το ειδύλλιο εγεννήθη στην Botswana, κατά την διάρκεια ενός κυνηγιού ελεφάντων. Η σχέσις παρέμεινε κρυφή έως το 2012. Τότε, ένα ατύχημα του Χουάν Κάρλος οδήγησε σε μία σειρά αποκαλύψεων, οι οποίες τον στοιχειώνουν έως σήμερα. Με λίγα λόγια, εκτός από την αποκάλυψη της εξωσυζυγικής του σχέσεως, γνωστοποιήθη ότι ο βασιλεύς της Ισπανίας μετέφερε το ίδιο έτος 65 εκατ. δολλάρια από τον λογαριασμό του στην ελβετική τράπεζα Mirabaud, προς την ερωμένη του.

Προς γενική έκπληξη του φιλοθεάμονος κοινού, το 2018 εδημοσιεύθη στον ισπανικό Τύπο μαγνητοφωνημένη συναυλία όπου μία γυναικεία φωνή ερωτά για το πού βρίσκει τα χρήματα ο επίτιμος μονάρχης (σ.σ.: ο Χουάν Κάρλος παρητήθη το 2014, αφήνοντας τον θρόνο στον υιό του Φελίπε). Η απάντησις άφησε άφωνους τους πάντες. «Παίρνει το αεροπλάνο και πάει στις αραβικές χώρες. Επιστρέφει με τα μετρητά στις βαλίτσες, ορισμένες φορές με πέντε εκατομμύρια. Έχει μία μηχανή που τα μετράει, την είδα με τα μάτια μου».

Λίγο πριν το Ανώτατο Δικαστήριο της Ισπανίας καλέσει τον πρώην άνακτα για να καταθέσει, εφ’ όσον η ασυλία του ήρθη μετά την παραίτησή του, ο Χουάν Κάρλος πήρε το αεροπλάνο και πήγε στα Ηνωμένα Εμιράτα. Από την πλευρά της, παρ’ ότι της διεμηνύθη να μην το πράξει, η Corinna zu Sayn-Wittgenstein-Sayn έχει πάρει φόρα και δίνει συνεντεύξεις δεξιά και αριστερά, όπως χθες στο «Paris Match». Ίσως κάποιος να την συνεβούλευσε ότι είναι η καλύτερη insurance, όπως λένε στο black jack.

Photos by Christian Kain

[ssba]
Opinions
error: MANCODE CONTENT IS PROTECT