Ένας παράνομος έρωτας στην Αθήνα

του Χρήστου Ζαμπούνη

Στα τέλη Οκτωβρίου του τρέχοντος έτους, η βελγική Διακιοσύνη θα αποφανθεί επί του θέματος της αναγνωρίσεως της πατρότητος της Delphine Boel. Η υπόθεσις δεν θα απασχολούσε ουδένα πέραν των συγγενών και των οικείων της εν λόγω κυρίας, εάν ο πατήρ της δεν ήτο ο πρώην βασιλεύς του Βελγίου Aλβέρτος Β’ (1993-2013).

Ο Αλβέρτος γνώρισε την μητέρα της Delphine στην Αθήνα, το 1966. Εκείνος είναι 32 ετών και διάδοχος του Θρόνου. Εκείνη είναι 25 χρόνων και κόρη του πρέσβεως του Βελγίου στην Ελλάδα. Ο έρωτάς τους είναι κεραυνοβόλος. Η σχέσις τους θα διαρκέσει 18 χρόνια. Στις 22 Φεβρουαρίου 1968, θα γεννηθεί ο καρπός του ερωτός τους. Ο σύζυγος της Sybille, αυτό είναι το όνομα της μητέρας της Delphine, θα αναγνωρίσει το παιδί. Δεν είναι η μόνη που είναι παντρεμένη. Η σύζυγος του πρίγκηπος Αλβέρτου θα κάνει τα «στραβά μάτια», αφού και η ίδια έχει παράλληλες σχέσεις. Το 1974, με την σύμφωνη γνώμη του βασιλέως Baudouin, ο Αλβέρτος ετοιμάζει τα χαρτιά του διαζυγίου με την πριγκίπισσα Πάολα Ρούφο ντι Καλάμπρια, αυτό είναι το όνομα της συζύγου του.

Τελικώς δεν θα προβεί στο τολμηρό βήμα. Η δαμόκλειος σπάθη της απωλείας του δικαιώματος της διαδοχής στον Θρόνο και, επιπροσθέτως, του δικαιώματος της αγωγής των τριών παιδιών του, εις εκ των οποίων είναι ο νυν βασιλεύς Φίλιππος, θα τον υποχρεώσουν να αναστρέψει πρύμναν.

Το 1999, η υπόθεσις αποκαλύπτεται στον βελγικό Τύπο χωρίς περαιτέρω συνέπειες. Θα χρειασθούν 21 χρόνια και 7 μήνες δικαστικού μαραθωνίου για να έχει αίσιο τέλος για την Delphine. Σε λίγες εβδομάδες θα φέρει τον τίτλο της πριγκιπίσσης του Βελγίου, πλήρως ανεγνωρισμένη μετά το τεστ DNA στο οποίο υπεβλήθη ο πατέρας της.

Opinions