150.000.000 ευρώ ετησίως
[ssba]

του Χρήστου Ζαμπούνη

Ας μου επιτραπεί, εν είδει εισαγωγής, να διευκρινίσω ότι ανήκω στην κατηγορία εκείνη των καταναλωτών οι οποίοι υπήρξαν συστηματικά θύματα της τιμολογιακής πολιτικής των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας, στην αρχή λόγω roaming επειδή ταξίδευα συνεχώς στο εξωτερικό, και στην συνέχεια λόγω υπερβάσεως στην οροφή των μονάδων και στην οροφή των δεδομένων.
Ακόμη και σήμερα, που τα πακέτα είναι ελκυστικά, παρατηρώ στους μηνιαίους λογαριασμούς επί πλέον χρεώσεις, κυρίως σε data.

Oποία ήτο η έκπληξίς μου όταν ανέγνωσα την είδηση ότι μετά από παρέμβαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο ετήσιο συνέδριο της «Infacoma», οι τρεις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας που δραστηριοποιούνται στην χώρα μας (Vodafone, Cosmote, Wind), ανεκοίνωσαν νέα εκπτωτικά πακέτα, ειδικώς για τα data. Η στήλη απευθύνθη σε έναν από τους πρωταγωνιστές της μεταβάσεως από την σταθερή στην κινητή τηλεφωνία, στα τέλη του προηγούμενου αιώνος, ο οποίος με ενημέρωσε ότι μετά τον ανηλεή εμπορικό πόλεμο μεταξύ των εταιρειών για όλο και πιο οικονομικά πακέτα, ο μόνος τομέας που απέμεινε για να έχουν κέρδη ήταν αυτός των δεδομένων.

Σύμφωνα με τον συνομιλητή, η υψηλή φορολογία μετά την επιβολή των Μνημονίων είναι ο κύριος λόγος που η Ελλάς συγκαταλέγεται ανάμεσα στις χώρες με τις ακριβότερες χρεώσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Τούτο αποτιμάται σε ποσόν 150.000.000 ευρώ που αποδίδονται στα δημόσια ταμεία, με τους καταναλωτές να στενάζουν κάθε φορά που αντικρύζουν τον λογαριασμό. Η ελάφρυνσις από την νέα εκπτωτική πολιτική στα Μ.Β. και G.B., για όλους εμάς που κάνουμε παραγωγική χρήση των κινητών, δέον να χαρακτηρισθεί ως χριστουγεννιάτικο δώρο.

[ssba]
Opinions
error: MANCODE CONTENT IS PROTECT