«Τρεις Αδερφές»
[ssba]

Ο  Άντον Τσέχοφ έγραψε  τις «Τρεις Αδερφές», σαν μια κωμωδία για τις προσδοκίες, το 1901. Σήμερα μπορούμε να τις δούμε σε σκηνοθεσία  του Δημήτρη Ξανθόπουλου στην  Κεντρική Σκηνή της Στέγης Γραμμάτων και τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση. Οι ήρωες του έργου έχουν τον διακαή πόθο να επιστρέψουν στην εξιδανικευμένη πόλη των παιδικών τους χρόνων. Αδυνατούν, όμως, να κάνουν κάτι για αυτό.

Όπως επισημαίνει ο σκηνοθέτης: «Βαλτώνουν στη φαντασίωση κάποιας “ζωής” σε κάποια “Μόσχα”. Παγιδευμένοι στον εαυτό τους, χάνουν την επαφή με την πραγματικότητα. Έξω από τους τοίχους του σπιτιού τους, συντρίβονται. Αυτή η αναμέτρηση με το έξω γίνεται το κέντρο της παράστασης. Αυτή η αναμέτρηση είναι και η ιστορία του καθενός μας. Η αγωνία να βρούμε τη θέση μας σε έναν κόσμο στον οποίο ήρθαμε ξαφνικά, χωρίς λόγο και αιτία.»

Συντελεστές

Μετάφραση: Αλέξης Καλοφωλιάς, Δημήτρης Ξανθόπουλος

Σκηνοθεσία: Δημήτρης Ξανθόπουλος

Σκηνικά & Κοστούμια: Ελένη Μανωλοπούλου

Μουσική: Αλέξης Καλοφωλιάς

Οργάνωση Παραγωγής: Ρένα Ανδρεαδάκη

Παίζουν:  Άρης Αρμαγανίδης, Ρεβέκκα Τσιλιγκαρίδου , Μαντώ Γιαννίκου , Αγγελική Παπαθεμελή, Καλλιόπη Κανελλοπούλου-Στάμου, Βασίλης Καραμπούλας, Αντώνης Μυριαγκός, Γιώργος Φριντζήλας  , Άρης Μπαλής, Γιώργος Βαλαής , Γιώργος Στάμος , Θοδωρής Σκυφτούλης, Νικολίτσα Ντρίζη.

 Παραγωγή: Στέγη Ιδρύματος Ωνάση

 

 

[ssba]
Popular
Recent
Entertainment
error: MANCODE CONTENT IS PROTECT