Τορτίγια με κοτόπουλο και γιαούρτι στραγγιστό

Σίγουρα όταν ακούμε για τορτίγιες, το μυαλό των περισσοτέρων από εμάς “ταξιδεύει” στο Μεξικό και την Ισπανία, μεταφέροντάς μας γεύσεις και αισθήσεις από μια κουζίνα που διαφέρει αρκετά από τις γευστικές συνήθειές μας. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια το συγκεκριμένος είδος κουζίνας και κυρίως οι τορτίγιες διαδίδονται σχετικά γρήγορα και στην Ελλάδα, καθώς οι δεύτερες αποτελούν ένα ισορροπημένο γεύμα που μπορούμε να φτιάξουμε εύκολα και γρήγορα στο σπίτι, δοκιμάζοντας διαφορετικές παραλλαγές κάθε φορά. Γι’ αυτό κι εμείς αυτή την εβδομάδα επιλέξαμε να σας παρουσιάσουμε μια τορτίγια με κοτόπουλο, στη γέμιση της οποίας κυριαρχεί το γιαούρτι στραγγιστό ως μια πιο light εκδοχή, χωρίς να υστερεί σε καμία περίπτωση σε γεύση παρά μόνο σε θερμίδες.

Υλικά που θα χρειαστούμε:

Για την τορτίγια με κοτοσαλάτα:

  • 1 τορτίγια.
  • 170 γρ. κοτοσαλάτα με γιαούρτι.
  • 40 γρ. μαρούλι, σε λεπτές λωρίδες.
  • 50 γρ. ντομάτα, σε λεπτές φέτες.

Για την κοτοσαλάτα (350ΓΡ.):

  • 150 γρ. κοτόπουλο στήθος, ψημένο, σε μικρά καρέ.
  • 160 γρ. γιαούρτι στραγγιστό ΟΛΥΜΠΟΣ.
  • 7 γρ. μουστάρδα απαλή.
  • 10 γρ. φρέσκο κρεμμύδι, πράσινο μέρος, σε λεπτές ροδέλες.
  • 2 γρ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος.
  • 2 γρ. άνηθος, ψιλοκομμένος.
  • 1 γρ. χυμός λάιμ & ξύσμα λάιμ.
  • 1 γρ. αλάτι.
  • πιπέρι μαύρο, φρέσκο, τριμμένο.
  • ελαιόλαδο (προεραιτικά).

Εκτέλεση:

Για την τορτίγια με κοτοσαλάτα:

Στον πάγκο εργασίας στρώνουμε τις τορτίγιες. Τοποθετούμε στα 2/3 της τορτίγιας προς την πλευρά μας το μαρούλι αφήνοντας 5εκ. δεξιά και αριστερά από τις άκρες. Μοιράζουμε πάνω την κοτοσαλάτα, το μαρούλι και τη ντομάτα. Διπλώνουμε φέρνοντας την πλευρά που βρίσκεται μπροστά μας πάνω και μπροστά από την κοτοσαλάτα, σφίγγουμε ελαφρώς και κλείνουμε δημιουργώντας ένα ρολό. Κόβουμε στη μέση και σερβίρουμε.

Για την κοτοσαλάτα (350ΓΡ.):

Σε ένα μπολ τοποθετούμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά καλά μεταξύ τους. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αλάτι αν χρειάζεται.

Πηγή

Popular
Recent
Entertainment