The best documentaries to watch right now

Η αλήθεια, ορισμένες φορές, φαντάζει και είναι πιο παράξενη και σκληρή, ακόμη και από ταινίες επιστημονικής φαντασίας. Η ιστορία πίσω από προσωπικότητες και πράξεις εντυπωσιάζει, αλλά και αρκετές φορές απομυθοποιεί και τονίζει την ανθρώπινη φύση και τα πάθη, από τα οποία αδυνατεί να ξεφύγει το άτομο. Και επειδή οι αληθινές ιστορίες ανθρώπων – γνωστών και μη – πάντα παρουσιάζουν ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον, παρακάτω σας παρουσιάζουμε μερικά από τα καλύτερα ντοκιμαντέρ που έχουν κυκλοφορήσει ποτέ.

Searching for Sugarman

Το όνομά του είναι Rodriguez και μάλλον είναι ένας από τους σημαντικότερους καλλιτέχνες της folk μουσικής. Ανακαλύψτε την αληθινή ιστορία του μυστηριώδη μουσικού από το Detroit, ο οποίος μπορεί να απέτυχε να γίνει γνωστός στην Αμερική αλλά έγινε ένας ζωντανός θρύλος στη Νότια Αφρική.

Year of Release: 2012

Director: Malik Bendjelloul

AMY

Η τραγουδίστρια Amy Winehouse, “ταρακούνησε” τον κόσμο της μουσικής βιομηχανίας, προτού τελικά υποκύψει στις παγίδες του εθισμού και της επιτυχίας. Με σπάνια και αδημοσίευτα πλάνα, οδηγεί τον θεατή σε ένα ταξίδι από τη ξαφνική επιτυχία μέχρι τη δραματική πτώση. Παρόλο που διηγείται μία τραγική ιστορία, αποτελεί και ένα από τα καλύτερα ντοκιμαντέρ που έχουν κυκλοφορήσει.

Year of Release: 2015

Director: Asif Kapadia

Man on Wire

Τοποθετημένο χρονολογικά στο 1974, ακολουθεί τον ακροβάτη Philippe Petit που προετοιμάζεται για την πρόκληση της ζωής του: να περάσει από τον έναν Δίδυμο πύργο στον άλλον, πάνω σε ένα τεντωμένο σκοινί. Μια ιστορία επιμονής, έντονης εξάσκησης και τελικά θριάμβου.

Year of Release: 2008

Director: James Marsh

Kurt Cobain: Montage of Heck

Η ιστορία της επιτυχίας αλλά και της γρήγορης πτώσης του Kurt Cobain. Ένα διαφορετικό ντοκιμαντέρ της ζωής του, που περιλαμβάνει σπάνιο και αδημοσίευτο υλικό του καλλιτέχνη από το προσωπικό του αρχείο.

Year of Release: 2015

Director: Brett Morgen

I Am Not Your Negro

Αυτό το υποψήφιο με όσκαρ ντοκιμαντέρ για τον καλλιτέχνη και ακτιβιστή James Baldwin, βάζει στο επίκεντρο τη φυλετική διάκριση με βάση το ημιτελές μυθιστόρημά του “Remember this House”. Στην αφήγηση βρίσκεται ο ηθοποιός Samuel L. Jackson.

Year of Release: 2016

How to Survive a Plague

Στο αποκορύφωμα της επιδημίας του AIDS, οι κραυγές για βοήθεια αντιμετωπίστηκαν σε πολλές περιπτώσεις με αδιαφορία και εχθρότητα. Αυτή η ιστορία, χρονολογεί όλες τις προσπάθειες των συνασπισμών και ακτιβιστών, οι οποίοι αντέδρασαν με όποιο έργαλείο και τρόπο διέθεταν.

Year of Release: 2012

Director: David France

Tell Me Who I Am

Σε ηλικία 18 ετών, ο Alex Lewis χάνει τη μνήμη του έπειτα από ένα ατύχημα με μοτοσυκλέτα. Με τη βοήθεια του δίδυμου αδερφού του, αρχίζει και επανακτά τις μνήμες του χαμένου παρελθόντος. Γρήγορα όμως, θα βρεθεί μπροστά σε ένα σοκαριστικό μυστικό.

Year of Release: 2019

Director: Ed Perkins

When We Were Kings

Μία πραγματική μάχη “Δαυίδ εναντίον Γολιάθ”. Το “When We Were Kings”, αφηγείται την ιστορία του πρώην Παγκόσμιου Πρωταθλητή Mυhammad Ali, ο οποίος επιστρέφει στο ρινγκ ενάντια σε έναν κατα πολύ νεότερο και αγαπημένο από το κοινό αντίπαλο. Όλη η προετοιμασία και οι στιγμές της παραμονής του ιστορικού αυτού αγώνα, απεικονίζονται με μεγάλη λεπτομέρεια.

Year of Release: 1997

Director: Leon Gast

Popular
Recent
Entertainment