Τα ισπανικά «Γλυκά Νερά»

του Χρήστου Ζαμπούνη

Στις 23 Ιουνίου, οι προγραμματισταί του Netflix είχαν την άκρως επίκαιρη ιδέα, τουλάχιστον για το ελληνικό κοινό, να προβάλουν ένα true crime documentary, όπως είναι ο αγγλικός όρος για τα ντοκυμαντέρ που εμπνέονται από πραγματικά εγκλήματα.

Πρόκειται για μία ισπανική παραγωγή υπό τον τίτλο «El Caso Wanninkhof – Carabantes» και την διεθνή του απόδοση ως «Murder by the Coast». Το 1999, μία 19χρονη κοπέλλα, η Rocio Wanninkhof, δολοφονείται σε μία παραθαλάσσια πόλη της Costa del Sol, στην Ισπανία. Η υπόθεσις, όπως και η «δική μας» των Γλυκών Νερών, χαίρει απίστευτης δημοσιότητος, για διαφορετικούς, όμως, λόγους από την υπόθεση του πιλότου και της Καρολάϊν. Στην περίπτωση της Rocio (προφέρεται Ρόθιο), όλες οι υποψίες στρέφονται στην πρώην ερωμένη της μητέρας της. Το ζεύγος μοιραζόταν την ίδια στέγη από το 1982 έως το 1988, και η Dolores «Lolli» Vazquez, αυτό είναι το όνομα της υπόπτου, μεγάλωσε σαν δεύτερη μάνα τα παιδιά της μητέρας της Rocio. Το κεντρικό αφήγημα των Μέσων Μαζικής Ενημερώσεως (Μ.Μ.Ε.) της ιβηρικής χώρας ήταν ότι η «λεσβία» σκότωσε το παιδί για να εκδικηθεί την πρώην ερωμένη της. Εκατοντάδες δημοσιογράφοι προσέτρεξαν στο δικαστήριο, για να καταγράψουν, μεταξύ άλλων, εάν η Δικαιοσύνη θα επιβεβαιώσει την εκδοχή τους. Όπερ και εγένετο. Η Dolores κατεδικάσθη σε 15 έτη καθείρξεως.

Θα ήταν άδικο για τους αναγνώστες να αποκαλύψω την συνέχεια της πλοκής του καλογυρισμένου ντοκυμαντέρ. Εκείνο που δεν θα ήταν άδικο είναι να μάθουμε κάποια στιγμή, εάν ισχύουν οι φήμες που κυκλοφορούν με την ταχύτητα του φωτός γύρω από το τι κρύβεται πίσω από τη  υπόθεση των «Γλυκών Νερών», και γιατί όχι, να δούμε μία ημέρα ένα true crime documentary επ’ αυτού, ελληνικής παραγωγής, στο Netflix.

Popular
Recent
Entertainment