Σαλάτα με φακές, μελιτζάνα και στραγγιστό γιαούρτι

Μία ιδιαίτερη σύνθεση γεύσεων, μυρωδικών και αρωμάτων της φύσης. Προτείνουμε μια σαλάτα με φακές, μελιτζάνα και στραγγιστό γιαούρτι 2% ΟΛΥΜΠΟΣ, ένα δροσερό, υγιεινό και γεμάτο πρωτεΐνες και θρεπτικά συστατικά πιάτο για το καλοκαίρι. 

Υλικά για τη σαλάτα: 

  • 3 καρότα
  • 1 πιπεριά κόκκινη
  • 3 φρέσκα κρεμμύδια 
  • 2 σέλερι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 10γρ. τζίντζερ
  • Ξύσμα από ένα λεμόνι
  • 2-3 κ.σ. ξίδι βαλσάμικο
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 500γρ. φακές βρασμένες 
  • 15 ντοματίνια
  • ¼ ματσάκι δυόσμο
  • ¼ ματσάκι βασιλικό 
  • 1 κ.σ. θυμάρι 
  • Αλάτι 
  • Πιπέρι

 

Υλικά για τις μελιτζάνες:

  • 2 μελιτζάνες 
  • 1 κ σκελίδα σκόρδο
  • 1 κ.γ. ξίδι βαλσάμικο
  • Αλάτι 
  • Πιπέρι
  • 1 κ.γ. ελαιόλαδο 

 

Υλικά για τη σύνθεση της σαλάτας:

Εκτέλεση:

Κόβουμε τα καρότα και την πιπεριά σε κύβους, ψιλοκόβουμε το πράσινο μέρος από τα φρέσκα κρεμμύδια και το σέλερι και παίρνουμε ένα μεγάλο μπολ και τα βάζουμε μέσα. Τρίβουμε και προσθέτουμε το σκόρδο και το τζίντζερ, το ξύσμα από το λεμόνι, το βαλσάμικο, το αλάτι, το πιπέρι και το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια βάζουμε τις βρασμένες φακές και τα ντοματίνια σε μικρά κομμάτια. Έπειτα προσθέτουμε και το θυμάρι, και κόβουμε τον δυόσμο και το βασιλικό σε μεγάλα κομμάτια και καλύπτουμε τα ¾ του μπολ. 

Τέλος για να ετοιμάσουμε τις μελιτζάνες τις βάζουμε ολόκληρες πάνω στη φωτιά για 10-15 λεπτά και τις γυρνάμε κάθε 2-3 λεπτά ώστε να πάρουν καπνιστή γεύση. Μόλις είναι έτοιμες τις βγάζουμε από τη φωτιά και τις κόβουμε στη μέση. Με ένα κουτάλι βγάζουμε τη σάρκα και τις κόβουμε σε κομματάκια. Πάνω στη σάρκα της μελιτζάνας τρίβουμε το σκόρδο και προσθέτουμε το βαλσάμικο, το πιπέρι, το αλάτι και το ελαιόλαδο και τις βάζουμε στο μπολ μαζί με τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε. 

Ολοκληρώνουμε τη συνταγή μας προσθέτοντας το   στραγγιστό γιαούρτι 2% ΟΛΥΜΠΟΣ, τα υπόλοιπα μυρωδικά, το ελαιόλαδο και σερβίρουμε. Καλή απόλαυση! 

Popular
Recent
Entertainment