Red Velvet Cake

Θέλετε να εκπλήξετε ευχάριστα τα αγαπημένα σας πρόσωπα, γίνεται ό μάγος της κουζίνας με μια απλή αλλα πεντανόστιμη συνταγή για Red Velvet Κέικ με τα αγαπημένα προϊόντα ΟΛΥΜΠΟΣ, που εγκυόνται γευστικές επιτυχίες, πρώτης ποιότητας. Δημιουργήστε ένα γλυκό που θα απολαύσετε όλοι.

Υλικά που θα χρειαστούμε για το Κέικ:

360 γρ. βούτυρο ΟΛΥΜΠΟΣ σε θερμοκρασία δωματίου.
750 γρ. ζάχαρη.
300 γρ. Αυγό.
500 γρ. γιαούρτι στραγγιστό 5% ΟΛΥΜΠΟΣ.

200 γρ. κρέμα γάλακτος 35% ΟΛΥΜΠΟΣ.

 

15 γρ. Σόδα.
45 γρ. Λευκό ξύδι.
900 γρ. αλεύρι μαλακό.
Κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής. (Ιδανικά σε πάστα)

Για την βουτυρόκρεμα:

250 γρ. τυρί κρέμα.

150 γρ. βούτυρο ΟΛΥΜΠΟΣ

500 γρ. Άχνη ζάχαρη

Ξύσμα από 2 lime.

Εκτέλεση:
Στο κάδο του μίξερ βάζουμε το βούτυρο με την ζάχαρη και χτυπάμε πολύ καλά έως ότου ασπρίσει και αφρατέψει το μείγμα, σταδιακά προσθέτετε τα αυγά. Σε ένα άλλο μπωλ ανακατεύουμε το γιαούρτι με την κρέμα γάλακτος μέχρι να ομογενοποιηθούν.Ύστερα τα προσθέτουμε στο αρχικό μείγμα. Τέλος ρίχνουμε το χρώμα ζαχαροπλαστικής, την σόδα, το ξύδι και το αλεύρι και ανακατεύουμε ξανά με μια μαρίζ-σπάτουλα όλο το μείγμα να γίνουν όλα ένα.
Σε μία βουτυρωμένη στρογγυλή φόρμα , με αντικολλητικό χαρτί μεταφέρουμε το μείγμα και το ψήνουμε για 45 λεπτά στους 175°C. Αφήνουμε να κρυώσει και ξεφορμάρουμε, μόλις κρυώσει καλά το κόβουμε σε 3 δίσκους και αρχίζουμε αλείφοντας το κάθε δίσκο βουτυρόκρεμα να στήνουμε το κέικ μας.

Popular
Recent
Entertainment