Πατατοσαλάτα με γιαούρτι στραγγιστό

Είναι μία από τις πιο εύκολες και χορταστικές σαλάτες που μπορείτε να φτιάξετε γρήγορα στο σπίτι σας και σπάνια θα σας απογοητεύσει. Η πατατοσαλάτα, ιδανική για ένα ελαφρύ γεύμα τόσο τις μεσημεριανές όσο και τις βραδινές ώρες, μπορεί να σταθεί πολύ εύκολα ως συνοδευτικό δίπλα σε ψάρια, πουλερικά ή κρέατα. Εμείς γι’ αυτή την εβδομάδα επιλέξαμε να ετοιμάσουμε μια πατατοσαλάτα με βάση το γιαούρτι στραγγιστό, σε μια πιο light εκδοχή που δεν υστερεί σε γεύση παρά μόνο σε θερμίδες.

Υλικά που θα χρειαστούμε για 4 μερίδες:

  • 6 πατάτες, μεγάλες.
  • 1/2 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο.
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, σε ροδέλες.
  • Λίγο μαϊντανό.
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο.
  • 3 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό 2% ΟΛΥΜΠΟΣ.
  • χυμό λεμονιού, από 1 1/2 λεμόνι.
  • ξύσμα λεμονιού, από 1 1/2 λεμόνι.
  • Αλάτι.
  • Πιπέρι.
  • Ρίγανη.
  • Λίγη γλυκιά πάπρικα.
  • 1/2 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 1 καρότο, βρασμένο, ψιλοκομμένο.

Εκτέλεση:

Ξεκινάμε κόβοντας τις πατάτες σε μεγάλα κομμάτια. Γεμίζουμε μία κατσαρόλα με νερό, ίσα που να σκεπάζει τις πατάτες και ξεκινάμε να τις βράζουμε. Όταν το νερό θα αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε αρκετό αλάτι και τις πατάτες. Βράζουμε μέχρι να δούμε ότι μπορούμε να τις τρυπήσουμε με ένα πιρούνι. Όσο βράζουν οι πατάτες, κόβουμε τα υπόλοιπα λαχανικά σε μεσαίο καρέ.

Για τη σως γιαουρτιού:

Σε ένα μπολ, προσθέτουμε το γιαούρτι, το ψιλοκομμένο σκόρδο, την πάπρικα, τη ρίγανη, τον χυμό και το ξύσμα του λάιμ, αρκετό πιπέρι, το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά. Όταν οι πατάτες έχουν βράσει τις σουρώνουμε, κρατώντας λίγο από το νερό. Ρίχνουμε στις πατάτες τα υπόλοιπα λαχανικά και το μείγμα γιαουρτιού. Ανακατεύουμε καλά πιέζοντας ταυτόχρονα τις πατάτες. Συμπληρώνουμε με αλατοπίπερο ή χυμό λάιμ και τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει καλά.

Τη συνταγή την αλιεύσαμε από εδώ

Popular
Recent
Entertainment