New York cheesecake με γιαούρτι στραγγιστό

Αποτελεί μία από τις must γεύσεις που πρέπει να δοκιμάσει κάποιος όταν επισκεφθεί τη Νέα Υόρκη. Είναι άλλωστε και μέρος της κουλτούρας τους και θα το βρείτε σε διαφορετικές εκδοχές και διαφορετικά μέρη, από ακριβά εστιατόρια μέχρι και πιο μικρά και τύπου bistro καταστήματα. O λόγος για το New York cheesecake. Εμείς σήμερα επιλέξαμε να σας δείξουμε μια εύκολη και πιο light παραλλαγή του, χρησιμοποιώντας γιαούρτι στραγγιστό, χωρίς να υστερεί σε γεύση παρά μόνο σε θερμίδες. 

Υλικά που θα χρειαστούμε για 10-12 μερίδες:

  • 240 γρ. μπισκότα τύπου digestive.
  • 120 γρ. βούτυρο (λιωμένο).
  • 800 γρ. τυρί κρέμα.
  • 240 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική. 
  • 200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι 2% ΟΛΥΜΠΟΣ.
  • 300 γρ. κρέμα γάλακτος (πλήρης). 
  • 4 αυγά.
  • 4 κ.γ. κορν φλάουρ (κοφτές).
  • 1,5 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας.
  • Χυμό από 1/2 λεμόνι. 

Εκτέλεση:

Ξεκινάμε θρυμματίζοντας τα μπισκότα με ένα μιξεράκι ή με τον πάτο ενός ποτηριού και προσθέτουμε λιωμένο βούτυρο. Στρώνουμε το μείγμα σε στρογγυλό ταψάκι με αποσπώμενη βάση προσέχοντας να μην αφήσουμε κενά και βουτυρώνουμε τα τοιχώματα. Στα βουτυρωμένα τοιχώματα τοποθετούμε περιμετρικά αντικολλητικό χαρτί προσέχοντας να μην εξέχει πολύ πάνω από το ταψί, μέχρι να καλυφθεί όλη η επιφάνεια των τοιχωμάτων.

Στη συνέχεια κόβουμε δύο κομμάτια αλουμινόχαρτο και τοποθετούμε το ένα κάθετα και το άλλο οριζόντια, το ένα πάνω στο άλλο σχηματίζοντας έναν σταυρό. Στο κέντρο τοποθετούμε το ταψί και αναδιπλώνουμε το αλουμινόχαρτο, τυλίγοντας όλη την εξωτερική επιφάνεια του ταψιού.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα. Σε ένα μπολ βάζουμε το τυρί κρέμα και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα σύρμα μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Έπειτα, προσθέτουμε το γιαούρτι, την κρέμα γάλακτος και τα αυγά και ανακατεύουμε πολύ καλά με το σύρμα. Τέλος, βάζουμε το κορν φλάουρ, το εκχύλισμα βανίλιας και τον χυμό από μισό λεμόνι και κάνουμε ένα τελευταίο καλό ανακάτεμα. Αδειάζουμε το μείγμα στο στρογγυλό ταψάκι και βάζουμε στο φούρνο ένα ορθογώνιο ταψί μεγάλης επιφάνειας, στο οποίο προσθέτουμε βραστό νερό μέχρι να καλύψει την επιφάνεια του.

Τοποθετούμε το στρογγυλό ταψάκι στο ορθογώνιο ταψί (μέση ή χαμηλά στον φούρνο) και ψήνουμε στους 180°C για 30 λεπτά. Μόλις περάσουν τα 30 λεπτά, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 150°C και ψήνουμε για 30 λεπτά ακόμα. Σβήνουμε τη θερμοκρασία και αφήνουμε το cheesecake μέσα για μία ώρα με ελαφρώς ανοιγμένη την πόρτα του φούρνου. Βγάζουμε το cheesecake από τον φούρνο, αφήνουμε τουλάχιστον 15 λεπτά να κρυώσει και βάζουμε στο ψυγείο (ιδανικά για περίπου 6 ώρες ή στη διάρκεια της νύχτας). Σερβίρουμε με γλυκό του κουταλιού βύσσινο ή κεράσι ή φράουλα.

Τη συνταγή την αλιεύσαμε από εδώ

Popular
Recent
Entertainment