Live with style @Home | Ζυμαρικά με λαχανικά και σάλτσα ντομάτας με Κεφίρ

Οι αρκετές ημέρες που περνάμε πλέον μέσα στο σπίτι λόγω της πανδημίας του Covid-19, αποτελούν και μια ευκαιρία να διευρύνουμε τη δημιουργικότητά μας, δοκιμάζοντας νέα χόμπι ή εξελίσσοντας ακόμη και κάποια που είχαμε αφήσει στην “άκρη” τα τελευταία χρόνια. Η μαγειρική μπορεί να αποτελέσει μία από αυτές τις ασχολίες που μπορεί να λειτουργήσει θετικά στην ψυχολογία μας, τόσο κατά τη διαδικασία εκτέλεσης μια συνταγής όσο και κατά την απόλαυση αυτού που δημιουργήσαμε. Ωστόσο, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ττην προσθήκη υγιεινών και θρεπτικών στοιχείων στο φαγητό που μαγειρεύουμε, καθώς μια προσεγμένη διατροφή μπορεί να τονώσει το ανοσοποιητικό σύστημα και να μας προφυλάξει από την ανάπτυξη λοιμώξεων.

Σήμερα μαγειρεύουμε ζυμαρικά με λαχανικά και σάλτσα ντομάτας με Κεφίρ.

Υλικά που θα χρειαστούμε για 6-8 μερίδες

  • 1 ποτήρι (250ml) πινόμενο Κεφίρ ΟΛΥΜΠΟΣ
  • 500g ζυμαρικά
  • 2 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 μικρά κολοκυθάκια, κομμένα κατά μήκος σε ραβδάκια
  • ½ τσαμπί σπαράγγια κομμένα σε κομμάτια
  • 3 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
  • 1 μικρό κρεμμύδι σε κύβους
  • 800g ψιλοκομμένες ντομάτες (συσκευασμένες)
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Φρέσκος βασιλικός και παρμεζάνα για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση:

Σε πρώτο στάδιο προθερμαίνουμε το φούρνο και τοποθετούμε τα κολοκυθάκια και τα σπαράγγια σε ένα ταψί ψησίματος πάνω σε λαδόκολλα. Αφού τα “ραντίσουμε” με το μισό ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε και τα ψήνουμε μέχρι να γίνουν τρυφερά, για περίπου 20 λεπτά. Στη συνέχεια σοτάρουμε το κρεμμύδι στο υπόλοιπο ελαιόλαδο για 3-4 λεπτά, προσθέτουμε το σκόρδο και τις ντομάτες και το αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου 15-20 λεπτά. Αφαιρούμε από τη φωτιά τη σάλτσα και την αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς.

Όσο η σάλτσα σιγοβράζει, μαγειρεύουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Μόλις βράσουν τα ζυμαρικά, τα στραγγίζουμε καλά και προσθέτουμε τη σάλτσα και το κεφίρ. Τέλος, τοποθετούμε τα ψημένα λαχανικά και γαρνίρουμε τον βασιλικό και την παρμεζάνα.

Popular
Recent
Entertainment