Live with style @Home | Νηστίσιμο ρυζόγαλο

Μπορεί η Μεγάλη Εβδομάδα να έφτασε και η νηστεία να έγινε πιο απαιτητική αλλά πάντα υπάρχουν έξυπνοι τρόποι να γευτούμε κάτι γλυκό και γευστικό. Αυτή τη φορά θα ακολουθήσουμε τη συνταγή του σεφ Γιάννη Λουκάκου, ο οποίος μας καθοδηγεί βήμα βήμα στο πώς να φτιάξουμε εύκολα και γρήγορα ένα νηστίσιμο και υγιεινό ρυζόγαλο.

Υλικά που θα χρειαστούμε για 8 μερίδες:

  • 190 γρ. ρύζι γλασέ.
  • 1 λίτρο νερό.
  • 270 γρ. ζάχαρη.
  • 1 λίτρο ρόφημα ΚΑΡΠΟΣ ΑΜΥΓΔΑΛΟ ΟΛΥΜΠΟΣ φυσική γεύση.
  • 40 γρ. κορν φλάουρ.
  • 6 γρ. πάστα βανίλιας.
  • 6 γρ. αλάτι.

Εκτέλεση:

Ξεκινάμε τοποθετώντας το ρύζι με το νερό και το αλάτι σε μία κατσαρόλα και το φέρνουμε σε βρασμό. Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια ένταση και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας συχνά μέχρι να εξατμιστεί όλη η ποσότητα του νερού και να έχει χυλώσει το ρύζι. Στη συνέχεια προσθέτουμε το ρόφημα αμυγδάλου, τη ζάχαρη, το αλάτι και τη βανίλια και δυναμώνουμε λίγο τη φωτιά. Μόλις αρχίσει να σιγοβράζει προσθέτουμε το κορν φλάουρ, το οποίο έχουμε διαλύσει με κρύο νερό, και ανακατεύουμε μέχρι να αρχίσει να κοχλάζει.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 2’ λεπτά. Μοιράζουμε το μείγμα σε σκεύη σερβιρίσματος, τα αφήνουμε να κρυώσουν σε θερμοκρασία δωματίου και έπειτα τα τοποθετούμε στο ψυγείο.

*Μπορούμε αν θέλουμε να σερβίρουμε το νηστίσιμο ρυζόγαλο με κανέλα, αποξηραμένα φρούτα ή οποιοδήποτε φρούτο επιθυμούμε.

Popular
Recent
Entertainment