Λιγκουίνι με μανιτάρια και γιαούρτι στραγγιστό

Η Ιταλία είναι μια χώρα που αγαπά ιδιαίτερα τα μανιτάρια, με αποτέλεσμα οι ντόπιοι να έχουν βρεί πάρα πολλούς τρόπους να τα αξιοποιήσουν στην κουζίνα τους και ειδικότερα στις συνταγές με τα ζυμαρικά. Στην Ελλάδα σχεδόν σε όλα τα ιταλικά εστιατόρια θα βρείτε τουλάχιστον μια μακαρονάδα στην οποία κυριαρχούν τα μανιτάρια, με αποτέλεσμα πλέον αυτή η γεύση να μας φαίνεται οικεία. Γι’ αυτό κι εμείς αυτή την εβδομάδα, σας δείχνουμε το πώς να φτιάξετε εύκολα και γρήγορα τη διάσημη συνταγή “ai funghi” με λιγκουίνι και χρησιμοποιώντας ως βάση το γιαούρτι στραγγιστό σε μια πιο light εκδοχή που δεν υστερεί σε γεύση παρά μόνο σε θερμίδες. 

Υλικά που θα χρειαστούμε για 4 μερίδες:

  • 400 γρ. λιγκουίνι. 
  • 250 γρ. μανιτάρια champignon. 
  • 100 γρ. παρμεζάνα. 
  • 200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι 2% ΟΛΥΜΠΟΣ.
  • 1 κρεμμύδι. 
  • 2 σκελίδες σκόρδο. 
  • 1 κ.σ. θυμάρι.
  • 1 κύβο ζωμού λαχανικών.
  • Λίγο βούτυρο. 
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο.
  • Αλάτι.
  • Πιπέρι. 
  • Λίγο μαϊντανό. 

Εκτέλεση:

Ξεκινάμε βράζοντας τα λιγκουίνι σε αλατισμένο νερό για 2 λεπτά λιγότερο από τον χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία. Όσο βράζουν τα μακαρόνια, τοποθετούμε ένα τηγάνι τύπου wok σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τον μαϊντανό όσο κόβουμε και τα μανιτάρια σε μικρές λεπτές φέτες.

Μόλις ζεσταθεί το τηγάνι προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα μανιτάρια και το θυμάρι, σπάμε τον ζωμό λαχανικών και σοτάρουμε για 5 περίπου λεπτά. Ρίχνουμε μέσα τα ζυμαρικά με δύο γεμάτες κουταλιές από το νερό βρασμού τους και μαγειρεύουμε μαζί με τα υπόλοιπα υλικά για ακόμη ένα λεπτό.

Στη συνέχεια αφαιρούμε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέτουμε τον μισό μαϊντανό, λίγο τριμμένη παρμεζάνα και ανακατεύουμε. Σε περίπτωση που τα ζυμαρικά είναι στεγνά, προσθέτουμε λίγο ακόμα από το νερό βρασμού τους. Προσθέτουμε το γιαούρτι και πιπέρι ανάλογα με τις προτιμήσεις μας και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί καλά το γιαούρτι. Η παρμεζάνα και ο κύβος λαχανικών φροντίζουν για την αλατότητα του πιάτου. Τέλος, σερβίρουμε με την υπόλοιπη παρμεζάνα και διακοσμούμε με τον υπόλοιπο μαϊντανό.

Τη συνταγή την αλιεύσαμε από εδώ

Popular
Recent
Entertainment