Κοτόπουλο με πιπεριές και γιαούρτι στραγγιστό

Υπάρχουν αρκετοί διαφορετικοί τρόποι να δημιουργήσετε μια γευστική συνταγή με βασικό υλικό το κοτόπουλο. Ανάλογα με την εποχή και τη θερμοκρασία οι συνταγές, όπως είναι φυσικό, διαφέρουν. Εμείς γι’ αυτή την εβδομάδα επιλέξαμε να ετοιμάσουμε ένα κοτόπουλο με πιπεριές και γιαούρτι στραγγιστό, σε μια πιο light εκδοχή που δεν υστερεί σε γεύση παρά μόνο σε θερμίδες. 

Υλικά που θα χρειαστούμε για 4 μερίδες:

  •  750-800 γρ. φιλέτο στήθος κοτόπουλου, σε κύβους 3 εκ.
  •  2 ξερά κρεμμύδια, σε φέτες.
  •  2 πιπεριές Φλωρίνης, σε λωρίδες.
  •  2 κίτρινες πιπεριές, σε λωρίδες.
  •  1 κουτ. σούπας μουστάρδα.
  •  100ml λευκό ξηρό κρασί.
  •  1 κουτ. σούπας μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  •  200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι 2% ΟΛΥΜΠΟΣ.
  •  80ml ελαιόλαδο
  •  Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Εκτέλεση:

Ξεκινάμε σοτάροντας σε μια κατσαρόλα το κοτόπουλο στο ελαιόλαδο, σε μέτρια φωτιά και περίπου 3-4 λεπτά μέχρι να το δούμε να ροδίζει. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, τις πιπεριές και τη μουστάρδα και σοτάρουμε για άλλα 3-4 λεπτά. Ρίχνουμε το κρασί και αφήνουμε 2-3 λεπτά, να εξατμιστεί το αλκοόλ. 

Στη συνέχεια προσθέτουμε 400ml νερό, αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε για 20 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο και να σωθούν τα υγρά. Αποσύρουμε, αφήνουμε για λίγο να κρυώσει και προσθέτουμε τον μαϊντανό και το γιαούρτι. Τέλος, ανακατεύουμε και σερβίρουμε με ρύζι ή κουσκούς.

Τη συνταγή την αλιεύσαμε από εδώ

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος

Popular
Recent
Entertainment