Μακαρόνια με κιμά και στραγγιστό γιαούρτι ΟΛΥΜΠΟΣ 5%

Για του λάτρεις των μακαρονιών σήμερα προτείνουμε μακαρόνια με κιμά και στραγγιστό γιαούρτι ΟΛΥΜΠΟΣ 5% για ένα δροσερό twist. Καλή σας απόλαυση!

Υλικά για το κοφτό μακαρονάκι με κιμά:

  • 500γρ. μακαρόνια της αρεσκείας σας 
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 500γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 2 φλ. ψιλοκομμένες ντομάτες
  • 1 καρότο τριμμένο
  • 1 δαφνόφυλλο
  • 1 ½ φλ. στραγγιστό γιαούρτι ΟΛΥΜΠΟΣ 5%

 

  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

Εκτέλεση: 

Ξεκινάμε να ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε τον κιμά για 6′-7′. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το αφήνουμε να μαραθεί για λίγα λεπτά. Προσθέτουμε το σκόρδο και το καρότο. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε τις ντομάτες και το δαφνόφυλλο και σιγοβράζουμε με σκεπασμένη την κατσαρόλα για 20′. Προσθέτουμε τα μακαρόνια στον κιμά και 4 φλυτζάνια βραστό νερό. Σιγοβράζουμε για 8′-10′ μέχρι το ζυμαρικό να πιει τα περισσότερα υγρά. Δεν βράζουμε σε υψηλή θερμοκρασία για να μην στεγνώσει το φαγητό. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. 

Σερβίρουμε σε μια βαθιά πιατέλα και κάνουμε στρώση μακαρόνια με κιμά, απλώνουμε το μισό γιαούρτι με το μισό κεφαλοτύρι και επαναλαμβάνουμε στρώση ζυμαρικά, γιαούρτι, κεφαλοτύρι. 

Popular
Recent
Entertainment