Η μέθοδος Γκρόνχολμ

Δώδεκα χρόνια μετά το πρώτο ανέβασμα στην Ελλάδα, η “Μέθοδος Γκρόνχολμ” επιστρέφει στην αθηναϊκή σκηνή. Το έργο παίχτηκε για πρώτη φορά τη σεζόν 2007-2008 στο Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν, σε σκηνοθεσία Διαγόρα Χρονόπουλου και γνώρισε μεγάλη εμπορική επιτυχία. Οι συντελεστές του πρώτου ανεβάσματος, προκείμενου να τιμήσουν τη μνήμη του Διαγόρα Χρονόπουλου (1939-2015), αναβιώνουν την παράσταση.

H Υπόθεση:

Τέσσερις υποψήφιοι, κατά την διαδικασία επιλογής για μια θέση ανώτατου στελέχους σε μια πολυεθνική εταιρεία, συναντιούνται στην ίδια αίθουσα και υποβάλλονται στις τελευταίες δοκιμασίες.

Οι δοκιμασίες αυτές, δεν φαίνεται να έχουν καμία σχέση με τη θέση εργασίας καθαυτή και ωθούν τους υποψηφίους στα άκρα, κάνοντάς τους να ομολογήσουν, να ξαναθυμηθούν και να παραδεχτούν πράγματα συνταρακτικά για την ζωή τους. Πολύ γρήγορα, ξεπερνούν τα όριά τους και οδηγούνται σε μία ανθρωποφαγική αρένα, με σκοπό την εργασιακή επιβίωση.

Η “Μέθοδος Γκρόνχολμ”, έχει παιχτεί σε πάνω από εξήντα χώρες και έχει αποσπάσει περισσότερα από είκοσι βραβεία. Το θεατρικό έργο του Jordi Galcerán, μεταφέρθηκε με μεγάλη επιτυχία και στις κινηματογραφικές αίθουσες το 2005 (με τίτλο El método), και απέσπασε το βραβείο Goya καλύτερου διασκευασμένου σεναρίου.

Συντελεστές:

Μετάφραση: Μαρία Τσατσαρώνη-Γιώργος Καραμίχος
Σκηνοθετική επιμέλεια: Γιάννης Μόσχος (βασισμένη στη σκηνοθεσία του Διαγόρα Χρονόπουλου)
Διανομή: Ορφέας Αυγουστίδης, Πέτρος Λαγούτης, Βίκυ Παπαδοπούλου, Χρήστος Σαπουντζής

Info:

Θέατρο Άνεσις, Λεωφ. Κηφισίας 14, Αμπελόκηποι, 2107718943.
Από 16 Οκτωβρίου 2019 έως 31 Ιανουαρίου 2020
Διάρκεια: 100΄.

Popular
Recent
Entertainment
error: MANCODE CONTENT IS PROTECT