Γλυκό ψυγείου με μπισκότα και γιαούρτι στραγγιστό

Μπορεί το καλοκαίρι να έφτασε και πολλοί από εμάς να προσέχουμε όλο και πιο πολύ τη διατροφή μας, αλλά πάντα υπάρχει χώρος για γευστικά και γλυκά διαλείμματα, ειδικότερα όταν αυτό το γλυκό είναι σπιτικό και το έχουμε δημιουργήσει με υλικά που εμπιστευόμαστε. Γι’ αυτό και ‘μεις αυτή την εβδομάδα επιλέξαμε να σας δείξουμε το πώς θα ετοιμάσετε ένα γλυκό ψυγείου με μπισκότα και γιαούρτι στραγγιστό, που μοιάζει με το διάσημο cheesecake αλλά σε μια πιο light εκδοχή του χωρίς να υστερεί σε γεύση παρά μόνο σε θερμίδες. 

Υλικά που θα χρειαστούμε για 8 μερίδες:

  • 450 γρ. τετράγωνα μπισκότα πτι-μπερ.
  • 1/2 κούπα ζάχαρη άχνη.
  • 400 ml κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά).
  • 1 κιλό στραγγιστό γιαούρτι 2% ΟΛΥΜΠΟΣ.
  • 1 μικρό βαζάκι (περίπου 400-450 γρ.) μαρμελάδα βατόμουρο.

Εκτέλεση:

Ξεκινάμε χτυπώντας στο μίξερ την άχνη με την κρέμα γάλακτος, μέχρι να γίνει σφιχτή σαντιγί. Στη συνέχεια χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ, προσθέτουμε λίγο-λίγο το γιαούρτι και χτυπάμε, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Σ’ ένα μετρίου μεγέθους ανοξείδωτο ή πυράντοχο ταψί -ή και πλαστικό- στρώνουμε τα μπισκότα, τη μισή κρέμα και έπειτα προσθέτουμε ξανά μπισκότα πάνω από την υπόλοιπη κρέμα. Τέλος βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο κι όταν κρυώσει καλά, στρώνουμε πάνω στην κρέμα τη μαρμελάδα.

Τη συνταγή την αλιεύσαμε από εδώ

Popular
Recent
Entertainment