Better Call Saul
[ssba]

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά μιας τηλεοπτικής σειράς τα οποία την κατηγοριοποιούν ως σημείο αναφοράς; Σίγουρα το σενάριο, η σκηνοθεσία, οι χαρακτήρες αλλά και σημαντικό είναι η χρονική συγκυρία της εποχής που βγαίνει στον αέρα. Κατά τη γνώμη μου το “Breaking Bad” υπήρξε μια από αυτές . Οι χαρισματικοί δημιουργοί της σειράς Vince Gilligan και Peter Gould αναμφίβολα εξέλιξαν το είδος. Ως επιβεβαίωση-ευχάριστη έκπληξη- ήρθε η εξίσου υψηλού επιπέδου σειρά “Better Call Saul”- το prequel- της αρχικής. Το ύφος της ακολουθεί τη φιλοσοφία του B.B. , όπου οι χαρακτήρες εκπροσωπούν το αντίθετο της σημασίας  της λέξης ήρωας.

Η 5η  σεζόν  συνεχίζει το ίδιο επιτυχημένα να «σπρώχνει»  την πλοκή διατηρώντας αμείωτο το ενδιαφέρον των πολυπληθών τηλεθεατών-fan club- της. Ο Bob Odenkirk, κορυφαίος στο ρόλο του, εκφράζει το χαοτικό τοπίο της σύγχρονης κοινωνίας των ΗΠΑ, κινούμενος με εκνευριστική αδιαφορία μεταξύ νομιμότητας και παρανομίας.

Η persona Jimmy McGill που σταδιακά μετατρέπεται στη νέα  Saul Goodman,  είναι ο πυρήνας που τροφοδοτεί με ενέργεια κάθε επεισόδιο. Παρόλο που η γνώση του τι ακολούθησε θα μπορούσε να αποτελέσει πρόβλημα αυτό δεν συμβαίνει σε καμία περίπτωση. Το αντίθετο μάλιστα. Επίσης το ασπρόμαυρο φλας- με γεύση από ένα μελλοντικό  sequel- δείχνει ότι υπάρχει γόνιμο έδαφος και για αυτό, φυσικά μετά την ολοκλήρωση της σειράς . Τα απολαυστικά επεισόδια της μας «ανοίγουν την όρεξη» για την επόμενη σεζόν,  και φυσικά έχουμε ήδη ξεχάσει το αμήχανο-επεικώς μέτριο-πείραμα της ταινίας El Camino.

  1.  Howard Hamlin (Patrick Fabian). Εταίρος της Hamlin, Hamlin & McGill (HHM), μεγάλης δικηγορικής εταιρείας στο Albuquerque. Βρέθηκε στη μέση της σύγκρουσης μεταξύ των αδελφών Jimmy και Chuck McGill. Έχει εχθρική σχέση με τον Jimmy και τη γυναίκα του, Kim Wexler.
  2.  Kim Wexler (Rhea Seehorn). Δικηγόρος στο Albuquerque και σύζυγος του Jimmy McGill. Η σχέση της με τον Jimmy την έφερε σε αντίθεση με τον αδελφό του Chuck και τον Hamlin, απειλώντας την καριέρα της. Αποχώρησε από την HHM, αλλά βρίσκεται ακόμη στη μέση της διαμάχης μεταξύ του συζύγου της και του πρώην αφεντικού της.
  3.  Mike Ehrmantraut (Jonathan Banks). Ο «Mike», πρώην διεφθαρμένος αστυνομικός, έγινε το δεξί χέρι του Gustavo Fring. Κάνει χάρες για τον Saul Goodman, ως ιδιωτικός ερευνητής, «καθαριστής» και λύτης προβλημάτων. Πριν από όλα αυτά εργαζόταν σε πάρκινγκ δικαστηρίων, όπου γνώρισε τον Saul, τότε γνωστό ως Jimmy McGill.
  4. Nacho Varga (Michael Mando). Έξυπνος εγκληματίας που υπολογίζει τις κινήσεις του. Πρώην δεξί χέρι του Tuco Salamanca, αργότερα του Hector, του οποίου οργανώνει το εγκεφαλικό επεισόδιο μέχρι που αναλαμβάνει ο Lalo. Εκβιάστηκε από τον Gustavo Fring για να γίνει ενδιάμεσος και πληροφοριο- δότης του, εξαναγκασμένος να δρα εναντίον της οικογένειας Salamanca.
  5. Gustavo «Gus» Fring (Giancarlo Esposito). Χιλιανός επιχειρηματίας της αλυσίδας εστιατορίων Los Pollos Hermanos στο Albuquerque, του New Mexico, την οποία χρησιμοποιεί ως βιτρίνα για την αυτοκρατορία ναρκωτικών που διευθύνει συνεργαζόμενος με μεξικάνικο καρτέλ ναρκωτικών του Juarez. Στόχος του να ελέγξει τη διανομή μεθαμφεταμίνης στις νοτιοδυτικές ΗΠΑ.
  6. Eduardo «Lalo» Salamanca (Tony Dalton). Μέλος του καρτέλ Juarez. Ανιψιός του Don Hector Salamanca, τον οποίο αντικατέστησε στην αρχηγία στο El Michoacano. Στόχος του να διαλύσει την αυτοκρατορία ναρκωτικών του Gustavo Fring. Επέζησε απόπειρας δολοφονίας ενορχηστρωμένης από τον Fring και ετοιμάζεται να τον εκδικηθεί, καθώς και τον Nacho Varga, ο οποίος τον πρόδωσε.

 

[ssba]
Popular
Recent
Entertainment
error: MANCODE CONTENT IS PROTECT