Θέατρο: Ο Ηλίθιος του Ντοστογιέφσκι

Το κλασσικό έργο του 19oυ αιώνα του Φιόντορ Ντοστογιέφσκι, μεταφέρει στη σκηνή ο σκηνοθέτης  Νίκος Διαμαντής μ’ ένα πολύ δυνατό cast ηθοποιών.

 

“Ο Ηλίθιος” έκανε πρεμιέρα την Παρασκευή, 13 Απριλίου στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά με τον Πέτρο Φιλιππίδη στο ρόλο του Πρίγκιπα Μίσκιν και τον Γιάννη Στάνκογλου στο ρόλο του Ρογκόζιν.

 

Στο κλασσικό λογοτεχνικό αριστούργημα του Ντοστογιέφσκι που φέρει τον ειρωνικό αυτόν τίτλο, ο συγγραφέας θέλει ν’ απεικονίσει τον “ιερό μωρό”, την ανθρώπινη καλοσύνη και αφέλεια πάνω στον κεντρικό ήρωα του έργου. Εμείς, παρακολουθούμε τον αθώο Μίσκιν να γίνεται το επίκεντρο της προσοχής στους κύκλους της Α. Πετρούπολης, ανάμεσα στην υστεροβουλία και την κοροϊδία των ανδρών αλλά και τον πόθο των γυναικών. Ο Φιόντορ Ντοστογιέφσκι διεισδύει βαθιά, για μία ακόμη φορά, στην ψυχή των ηρώων του και το κάστ των Πέτρου Φιλιππίδη, Γιάννη Στάνκογλου, Μαρίας Κίτσου, Λένας Παπαληγούρα,  Χάρη Τζωρτζάκη και Ιωάννη Παπαζήση ενσαρκώνουν το έργο εντυπωσιακά.

 

 

 

Ο Ηλίθιος θα παίζεται μέχρι τις 3 Ιουνίου στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.

 

Popular
Recent
About Men
error: MANCODE CONTENT IS PROTECT

Fatal error: Uncaught ArgumentCountError: Too few arguments to function wpdb::prepare(), 1 passed in /var/www/vhosts/mancode.gr/httpdocs/wp-content/plugins/lbg-audio5-html5-shoutcast_sticky/lbg-audio5-html5-shoutcast.php on line 1084 and exactly 2 expected in /var/www/vhosts/mancode.gr/httpdocs/wp-includes/wp-db.php:1222 Stack trace: #0 /var/www/vhosts/mancode.gr/httpdocs/wp-content/plugins/lbg-audio5-html5-shoutcast_sticky/lbg-audio5-html5-shoutcast.php(1084): wpdb->prepare('SELECT `id`,`ac...') #1 /var/www/vhosts/mancode.gr/httpdocs/wp-includes/class-wp-hook.php(286): lbg_audio5_html5_footer_function('') #2 /var/www/vhosts/mancode.gr/httpdocs/wp-includes/class-wp-hook.php(310): WP_Hook->apply_filters(NULL, Array) #3 /var/www/vhosts/mancode.gr/httpdocs/wp-includes/plugin.php(453): WP_Hook->do_action(Array) #4 /var/www/vhosts/mancode.gr/httpdocs/wp-includes/general-template.php(2630): do_action('wp_footer') #5 /var/www/vhosts/mancode.gr/httpdocs/wp-content/themes/mancode/footer.php(85): wp_footer() #6 /var/www/vhosts/manc in /var/www/vhosts/mancode.gr/httpdocs/wp-includes/wp-db.php on line 1222