Parov Stelar, Electro Swing Star
[ssba]

Το πραγματικό του όνομα είναι Marcus Fuereder, τον γνωρίζουμε ως Parov Stelar και είναι ο maitre του electro swing. Η Ελλάδα θα τον υποδεχτεί και πάλι στα πλαίσια του Release Athens, την Κυριακή 17 Ιουνίου.
Μιλήσαμε με τον αγαπημένο  Αυστριακό μουσικό και μάθαμε πολλά. 

 

Γιατί αποφάσισες να ονομάσεις το τελευταίο σου άλμπουμ The Burning Spider; Διότι έχει να κάνει με το να απελευθερωθούμε από το δικό μας ιστό προσδοκιών.

Ξεκίνησες την καριέρα σου όχι ως μουσικός αλλά ως ζωγράφος και σχεδιαστής. Κάποτε είπες σε μια συνέντευξη: «Έλαβα αρκετές απορρίψεις ώστε να μπορώ να φτιάξω ταπετσαρία σε ολόκληρο  το μπάνιο μου». Τι σε έκανε να συνεχίσεις την προσπάθεια;  Η επιτυχία είναι ένα πράγμα. Αλλά βασική μου προτεραιότητα είναι η διαδικασία της δημιουργίας. Φυσικά ο καθένας επιθυμεί να πετύχει, αλλά ακόμα κι αν αυτό δεν συμβεί, η αγάπη για την τέχνη είναι μεγαλύτερη από την απογοήτευση.

 

Έχεις επισκεφθεί την Ελλάδα πολλές φορές και όλες οι συναυλίες σου ήταν sold out. Ποιος είναι ο δεσμός σου με το ελληνικό κοινό; Η Ελλάδα ήταν η πρώτη χώρα η οποία κατάλαβε ουσιαστικά τον Parov Stelar. Με υποδέχτηκε σαν οικογένεια και έτσι εξακολουθώ να αισθάνομαι. Η Ελλάδα με χαρακτήρισε, από τους ανθρώπους της και τη σχέση τους με τη μουσική, μέχρι την κουζίνα της. Στο σπίτι, το αγαπημένο μου γεύμα είναι ψητό χταπόδι με χωριάτικη σαλάτα.

Τι είναι σημαντικό σε μια ζωντανή εμφάνιση; Ένα live δεν είναι μόνο μουσική. Νομίζω ότι τα οπτικά εφέ είναι εξαιρετικά σημαντικά. Μα και η αλληλεπίδραση μεταξύ των μουσικών στη σκηνή είναι καθοριστικής σημασίας. Η ενέργεια είναι αόρατη, αλλά το κοινό μπορεί να νιώσει αν λειτουργεί καλά ή όχι.

Έχεις συνεργαστεί με τους Bryan Ferry, Lana Del Rey και Lady Gaga – για να αναφέρουμε μερικούς. Ποια ήταν η αγαπημένη σου συνεργασία μέχρι στιγμής και γιατί; Για να είμαι ειλικρινής δεν είναι μόνο τα μεγάλα ονόματα με τα οποία αγαπώ να συνεργάζομαι. Θέλω να δουλεύω με όλους. Όμως με τους Anduze και Lilja Bloom, νιώσαμε αυτή τη μικρή «κβαντική μαγεία».

Πώς είναι μια τυπική ημέρα της ζωής σου όταν δεν βρίσκεσαι σε περιοδεία; Σηκώνομαι νωρίς, επειδή ο γιος μου πηγαίνει στο σχολείο. Μετά πίνω καφέ στο γραφείο μου και ελέγχω αλληλογραφία μου. Αργότερα αρχίζω να γράφω μουσική. Τρώω μεσημεριανό με τη γυναίκα και τους φίλους μου, ύστερα περισσότερη μουσική, παίρνω τον γιο μου από το σχολείο, παίζουμε, μετά μια κρύα μπύρα, στη συνέχεια μια ακόμα πιο κρύα μπύρα και τέλος μια συζήτηση με τη γυναίκα μου.

Ποια είναι τα σχέδιά σου για το μέλλον; Τι επιθυμείς περισσότερο; Αυτή τη στιγμή εργάζομαι στο side project μου, Stelartronic, και παράλληλα κάνω παραγωγές για άλλους καλλιτέχνες. Ας ελπίσουμε ότι θα μπορέσω να οργανώσω τα πράγματα έτσι ώστε να περάσω λίγο περισσότερο χρόνο με την οικογένεια και να ζήσω μια πιο «κανονική ζωή».

Πιστεύεις ότι η μουσική μπορεί να αλλάξει τον κόσμο; Σίγουρα! Μπορεί να αλλάξει μια στιγμή, μπορεί να αλλάξει τη διάθεση των ανθρώπων …  Έτσι κάνει τον κόσμο καλύτερο.

[ssba]
Popular
Recent
Interviews
error: MANCODE CONTENT IS PROTECT