Lefteri’s Lazarou Recipes

του Λευτέρη Λαζάρου

Ο πιο πολυβραβευμένος chef της ελληνικής γαστρονομίας Λευτέρης Λαζάρου μοιράζετε μαζί μας μια συνταγή για ένα αγαπημένο καλοκαιρινό πιάτο κολοκυθοκεφτέδες με ελληνικό καβούρι. Πάμε να τη φτιάξουμε!

ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΟΛΟΚΥΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ

500 γρ. φρέσκα κολοκύθια
300 γρ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
50 γρ. φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
10 γρ. άνηθο ψιλοκομμένο
150 γρ. φέτα τριμμένη
100 γρ. αλεύρι
200 γρ. καβουρόψιχα
30 γρ. μπέικιν πάουντερ
8 γρ. αλάτι
2 γρ. μαύρο πιπέρι
Λίγο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Λίγο επιπλέον αλεύρι για το αλεύρωμα των κολοκυθοκεφτεδων

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΑΒΟΚΑΝΤΟ

4 αβοκάντο ώριμα
30 γρ. χυμό λεμόνι
30 γρ. sweet chilli ή πιπέρι καγιέν (στη μύτη του κουτ. του espresso)
50 γρ. ελαιόλαδο
10 φύλλα βασιλικού
5 γρ. ξύσμα λεμόνι
10 γρ. Αλάτι

ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ (ΑΝΑ ΜΕΡΙΔΑ)
Λίγα βρώσιμα φύλλα για στόλισμα

 




Popular
Recent
About Men