Summertime touch

της Κέλλυς Σταυροπούλου

Η designer του brand Reveal 11, Αθηνά Βατικανού, μιλάει για τη φετινή συλλογή μαγιό που υπογράφει. Εμπνέεται από την ιστορία και την ομορφιά της Σαντορίνης, χρησιμοποιεί ατόφιο μετάξι και δίνει μια κοσμοπολίτικη και υψηλής αισθητικής εκδοχή μαγιό για το καλοκαίρι του 2021.

Πως αποφάσισες να ασχοληθείς με τη μόδα;

Από μικρό παιδάκι πρόσεχα την εμφάνισή μου. Ετοίμαζα τα ρούχα μόνη μου από το βράδυ, για την επόμενη μέρα. Αυτό γίνεται μέχρι και σήμερα. Μου αρέσει η γυναίκα να είναι ξεχωριστή και να δείχνει την προσωπικότητά της μέσα από την ενδυμασία. Ο τρόπος που ντύνεται κάθε γυναίκα αποτελεί σημαντικό στοιχείο της προσωπικότητας της. Ασχολήθηκα λοιπόν με το σχέδιο το 2014 και τα πρώτα μου σχέδια αφορούσαν γυναικεία μαγιό. Στη συνέχεια επεκτάθηκα σε beachwear, lingerie και αξεσουάρ και πλέον σε ρούχα. Με την Reveal11, η επιθυμία μου είναι να αναδείξω την προσωπικότητα κάθε γυναίκας μέσα από τις δημιουργίες μου και όχι μόνο να αναδεικνύω τη διάθεσή της, αλλά να την φτιάχνω.

Γιατί επέλεξες ως ξεκίνημα τα μαγιό;

Ήθελα να παρουσιάσω κάτι ξεχωριστό στην αγορά και εντοπίζοντας τότε το κενό που υπήρχε στο χειροποίητο πλεκτό μαγιό αποφάσισα να ασχοληθώ με αυτό. Επέλεξα ελληνικές βαμβακερές κλωστές, καθώς η ξεχωριστή Ελλάδα μας είναι η πιο δυνατή στην Ευρώπη στη βαμβακοκαλλιέργεια. Άποψή μου είναι ότι πρέπει να τιμούμε τις πρώτες ύλες που μας παρέχει η χώρα μας και να τις αξιοποιούμε.

Γιατί Reveal11;

Η Reveal- αποκάλυψη από μόνη της- έρχεται να μας αποκαλύψει τον δυναμισμό κάθε γυναίκας προσδίδοντάς της την φινέτσα που της ταιριάζει. Το 11 θεωρείται ευλογημένος αριθμός και είναι ένας αριθμός που βρίσκεται παντού γύρω μου.

Ποιες είναι οι λέξεις κλειδί που αποτυπώνουν καλύτερα την προσέγγιση σου στη μόδα και το στυλ;

Θα έλεγα η λέξη «αρχοντική» αντιπροσωπεύει κάθε δημιουργία της Reveal11. Η λέξη επίσης «ποιοτική» με εκφράζει , καθώς επίσης και «εξατομικευμένη» γιατί ειδικά το πλεκτό φτιάχνεται πάνω στις διαστάσεις κάθε γυναίκας.

Πότε ένα μαγιό αποτελεί καλή επιλογή για μια γυναίκα; Ποιοι είναι οι χρυσοί κανόνες του;

Τρία είναι τα βασικά κριτήρια : α) Να τονίζει το δυνατό σημείο του σώματός της β) Να νιώθει άνετα φορώντας το και γ) Να είναι φτιαγμένο από ποιοτικά υλικά φιλικά για το σώμα της και προς το περιβάλλον.

Που και πως φαντάζεσαι να φοριούνται τα μαγιό σου όταν τα εμπνέεσαι;

Τα φαντάζομαι οπουδήποτε στον κόσμο. Επειδή όμως οι δημιουργίες μου αφορούν το καλοκαίρι είναι απόλυτα συνυφασμένες με τη λέξη ανεμελιά. Εικόνες που μου έρχονται είναι το απέραντο γαλάζιο, ο ήλιος και το ηλιοβασίλεμα. Αν μπορούσα να διαλέξω μια στιγμή θα ήταν πλάι στο κύμα, κοιτώντας τα υπέροχα χρώματα του ηλιοβασιλέματος και χορεύοντας στους ρυθμούς του MancodeRadio.

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά και το concept της φετινής σου συλλογής;

Η φετινή συλλογή είναι κάτι διαφορετικό από τις μέχρι τώρα δημιουργίες της Reveal11. Μας ταξιδεύει σε μια πόλη της Ύστερης Εποχής του Χαλκού. Στην φετινή συλλογή έχει αποτυπωθεί ο λαμπρός πολιτισμός της Προϊστορικής Θήρας. Οι αριστουργηματικές τοιχογραφικές συνθέσεις και τα σπουδαία μνημεία της αιγιακής ζωγραφικής που έχουν βρεθεί στο Ακρωτήρι της Σαντορίνης έχουν μεταφερθεί σε υφάσματα υψηλής ποιότητας και φέρνουν στο φως τα ευρήματα της προϊστορικής πόλης. Στις τοιχογραφίες υπάρχουν πολλά στοιχεία για τις γυναίκες εκείνης της εποχής, για το πώς οι γυναίκες ντύνονταν, πώς φτιάχνανε τα μαλλιά τους και τι φορούσαν. Επίσης στη συγκεκριμένη συλλογή το υλικό που υπερισχύει είναι το μετάξι. Η Ελλάδα μας έχει ατόφιο μετάξι και πραγματικά τα prints κάνουν την εικόνα στο ύφασμα να φαντάζει ως κόσμημα. Θεωρώ ότι έχει δοθεί η κατάλληλη προσοχή και ο σεβασμός από την πλευρά μου προς αυτά τα μνημεία, ώστε να μην αλλοιωθεί ούτε στο ελάχιστο η αξία τους αλλά απεναντίας να αναδειχθεί μέσα από το έργο μου ο Ελληνική Πολιτισμός. Στόχος μου, ως σχεδιάστριας, είναι η νέα μας συλλογή μαζί με τα μοντέλα μου, να αποτελεί ένα κινούμενο μουσείο.

Ποιος είναι ο αγαπημένος σου προορισμός για διακοπές;

Η Σαντορίνη. Είναι άλλωστε το νησί που αποτέλεσε την έμπνευση για τη νέα μου συλλογή. Μέσα από τις δημιουργίες μου θα ήθελα ο κόσμος να έχει το ερέθισμα να αναζητήσει και να γνωρίσει τον πολιτισμό αυτού του τόπου.

Φωτογράφος: Γιάννης Βασταρδής

Popular
Recent
Interviews