Historic Cigar Moments of Great Men

Σπουδαίοι άντρες και πούρα. Μια σχέση που αρκετές φορές  στάθηκε ικανή ν’ αλλάξει το ρου της ιστορίας. Σημαντικά γεγονότα συνοδεύτηκαν από ένα καλό πούρο, συνδέοντας άρρηκτα την αγαπημένη αυτή συνήθεια με μεγάλες στιγμές.

7 πολιτικοί και στρατηγοί επηρέασαν την παγκόσμια ιστορία όχι μόνο με την ευφυΐα και την δυναμικότητα τους αλλά και με την αγάπη τους για τα πούρα.

 

Winston, Romeo & Juliet

Είναι ευρέως γνωστό ότι ο Winston Churchill ήταν μανιώδης καπνιστής πούρων. Αυτό που δεν γνωρίζουν πολλοί είναι πως λάτρευε τόσο πολύ τα Κουβανέζικα πούρα του ώστε όταν χρειάστηκε να φορέσει μάσκα οξυγόνου για να επιβιβαστεί σε πτήση που θα γινόταν σε υψηλό υψόμετρο χωρίς συμπιεσμένη καμπίνα ζήτησε να κατασκευαστεί μια ειδική μάσκα οξυγόνου ώστε να μπορεί να μην αποχωριστεί τα αγαπημένα του Romeo & Juliet! Και φυσικά η επιθυμία του πραγματοποιήθηκε.

In 24 Hours

Ήταν στις αρχές του 1962 όταν ο J.F.Kennedy ζήτησε από τον Γενικό Γραμματέα Τύπου των ΗΠΑ, Pierre Salinger, να τον προμηθεύσει με 1000 από τα αγαπημένα του Petit Upmann δίνοντας του, μάλιστα, 24 ώρες για να καταφέρει να τα συγκεντρώσει. Αυτό που δεν ήταν γνωστό εκείνη την στιγμή ήταν πως ο 35ος πρόεδρος της Αμερικής ετοιμάζονταν να υπογράψει το εμπορικό εμπάργκο που θα απαγόρευε την εισαγωγή προϊόντων από την Κούβα συμπεριλαμβανομένων των αγαπημένων του πούρων!

Forbidden

Ο Fidel Castro, ηγέτης της Κούβας που το όνομα του συνδέθηκε όσο κανένα άλλο με τα πούρα, σταμάτησε το κάπνισμα το 1985 για λόγους υγείας. Όπως όμως παραδέχτηκε σε μία συνέντευξη που παραχώρησε το 1994, κάποια βράδια ονειρεύονταν πως καπνίζει ένα Cohiba Corona Especial. Και πάντα το επόμενο πρωί ξυπνούσε νιώθοντας τύψεις για την απαγορευμένη πλέον απόλαυση.

 

In Good Company

Παρόλο που ο Che Guevara υπέφερε από άσθμα λάτρευε τα κουβανέζικα πούρα και ήταν η μόνη απόλαυση που επέτρεπε στον εαυτό του κατά τη διάρκεια της επανάστασης,  στο πλευρό του Fidel Castro. Συνήθιζε μάλιστα να προσφέρει στους στρατιώτες τού πούρα ως ανταμοιβή λέγοντας χαρακτηριστικά πως «Το κάπνισμα πούρου στο διάλειμμα της μάχης είναι μια εξαιρετική συντροφιά για τους μοναχικούς στρατιώτες»!

The King Said So

«Κύριοι μπορείτε τώρα να καπνίσετε» ανακοίνωσε ο King Eduard VII της Αγγλίας μόλις τελείωσε η στέψη του το 1901 τερματίζοντας τη μακρά απαγόρευση καπνίσματος που είχε επιβάλει η Βασίλισσα Βικτώρια. Νωρίτερα, το 1866, είχε φύγει από το Club του Λονδίνου στο οποίο ήταν μέλος όταν δέχθηκε παρατήρηση από έναν σερβιτόρο γιατί άναψε ένα πούρο. Μαζί του έφυγε το 20% των μελών του κλαμπ αναγκάζοντας τους υπεύθυνους να αλλάξουν την πολιτική του club ενθαρρύνοντας το κάπνισμα.

 

 

In the Battle Field

Ο μεγάλος στρατηγός George S. Patton δεν εγκατέλειπε την αγαπημένη του συνήθεια ούτε στο πεδίο της μάχης. Ακόμα και όταν οδηγούσε τα στρατεύματα του στις μάχες για την απελευθέρωση της Ευρώπης είχε μαζί του έναν υγραντήρα γεμάτο από πούρα!

 

Cigars for the People

Γνωστός για το ιδιαίτερο χιούμορ του ο Thomas Marshall, 28ος Πρόεδρος των ΗΠΑ και λάτρης των πούρων έμεινε στην ιστορία όταν κατά τη διάρκεια μιας διαμάχης στη Γερουσία είπε την περίφημη φράση «Αυτό που έχει ανάγκη αυτός ο λαός είναι ένα πούρο που να κοστίζει 5 σέντ» απαντώντας με αυτό τον τρόπο στην λίστα των αναγκών του έθνους που παρουσίασε ο γερουσιαστής Joseph L. Bristow.

 

Photos: Getty Images/Ideal Image

Popular
Recent
About Men
error: MANCODE CONTENT IS PROTECT