Δείπνο Ηλιθίων

Η παράσταση “Δείπνο Ηλιθίων” αποτελεί μία από τις πιο επιτυχημένες των τελευταίων ετών. Συνεχίζεται για τέταρτο χρόνο στο “Θέατρο Κάππα” και αναμένεται για ακόμη μια χρονιά, να γίνει sold out.

Το Δείπνο ηλιθίων γράφτηκε από τον Γάλλο Φράνσις Βέμπερ το 1993. Η γαλλική ονομασία του έργου είναι “Le Dîner des Cons” και έκανε επίσημη πρεμιέρα στο Théâtre des Variétés, τον Σεπτέμβριο του 1993. Εκεί έπαιξε μέχρι το 1996 και το 1998 μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο σε σκηνοθεσία του ίδιου του Βέμπερ. Η ταινία τιμήθηκε επίσης με μία σειρά από βραβεία César και Lumières.

Η Υπόθεση:

Ο Πιερ Μπροσάν, τον οποίο ερμηνεύει ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης, είναι ένας πλούσιος μεγαλοεκδότης στο Παρίσι, που οργανώνει κάθε εβδομάδα με τους πλούσιους φίλους του ένα ασυνήθιστο δείπνο. Καθένας από τους καλεσμένους είναι υποχρεωμένος να φέρει έναν «ηλίθιο». Αφού τον βρει, τον καλεί σε ένα δείπνο όπου όλοι τρώνε, πίνουν, διασκεδάζουν και γελούν εις βάρος των ανυποψίαστων καλεσμένων. Νικητής θα στεφθεί στο τέλος, αυτός που θα έχει φέρει τον πιο τέλειο «ηλίθιο».

Από την άλλη μεριά, ο Φρανσουά Πινιόν (Σπύρος Παπαδόπουλος), αποτελεί τον καλεσμένο του Πιερ γι’αυτήν την βδομάδα. Ο Φρανσουά, λόγω της αθωότητάς και αφέλειάς του, θα προκαλέσει τις εντυπώσεις στο δείπνο και θα γκρεμίσει την “τέλεια” εικόνα του Πιερ.

Σκηνοθεσία: Σπύρος Παπαδόπουλος
Μετάφραση: Νικολέτα Κοτσαηλίδου
Σκηνικά: Αθανασία Σμαραγδή
Κοστούμια: Ηλένια Δουλαδίρη
Φωτισμοί: Χρήστος Τζιόγκας

Παίζουν οι: Σπύρος Παπαδόπουλος, Πυγμαλίων Δαδακαρίδης, Βασίλης Ρίσβας, Αννα Μενενάκου, Χρήστος Σπανός, Ξανθή Γεωργίου και ο Δημήτρης Μαυρόπουλος

 

Popular
Recent
About Men
error: MANCODE CONTENT IS PROTECT