Τhe last of the first Corvettes
[ssba]

Η Chevrolet αποκάλυψε για πρώτη φορά το μοντέλο της Corvette στο κοινό στην έκθεση Motorama το 1953 στη Νέα Υόρκη, με την τεράστια θετική ανταπόκριση από το κοινό, να πείθει τελικά τη Chevrolet να ξεκινήσει την παραγωγή της σειράς.

Το συγκεκριμένο μοντέλο είναι η τελευταία Chevrolet Corvette του 1953 που έχει κατασκευαστεί, και το 1953 ήταν η πρώτη χρονιά που ξεκίνησε να πωλείται η σειρά Corvette – κάτι που καθιστά το αυτοκίνητο αυτό το τελευταίο των πρώτων Corvettes.

Το μοντέλο αυτό κατασκευάστηκε στο Μίσιγκαν το 1953 και έχει κερδίσει το βραβείο NCRS Top Flight, Performance Verification, και το Duntov Mark of Excellence το 1990, ενώ το 1999 αποτέλεσε το νεοσύλλεκτο μοντέλο της έκθεσης Bloomington Gold Hall of Fame.

 

Το αυτοκίνητο υπέστη ολική μηχανική αναβάθμιση το 2015 από τον τότε ιδιοκτήτη του, Steve Newsome και, παρόλο που περίπου 200 από τα 300 αρχικά μοντέλα του 1953 έχουν επιβιώσει, το συγκεκριμένο παραμένει ένα από τα πιο βραβευμένα και γνωστά στην κοινότητα των Corvettes. Για πρώτη φορά εδώ και χρόνια, ο οίκος δημοπρασιών Mecum θα το προσφέρει προς πώληση τον Ιανουάριο.

[ssba]
Cars
error: MANCODE CONTENT IS PROTECT