A park for physical distancing
[ssba]

Κάπως έτσι θα έμοιαζε ένα πάρκο, το οποίο θα μπορούσε να ακολουθεί πιστά τους κανόνες του social distancing κατά την περίοδο μίας πανδημίας. Το “The distance park” από το Studio Precht, προήλθε κατόπιν πρόσκλησης από την Αυστριακή κυβέρνηση που είχε ως σκοπό την κάλυψη μεγάλων κενών χώρων στο κέντρο της Βιέννης.

Με πολλά κοινά στοιχεία με έναν λαβύρινθο, τα μονοπάτια αυτού του πάρκου είναι παράλληλα και δεν συναντιούνται ποτέ. Ο σχεδιασμός του μοιάζει με ένα δαχτυλικό αποτύπωμα και οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να διανύσουν μία απόσταστη 600 μέτρων, περπατώντας περίπου 20 λεπτά. Το συγκεκριμένο πάρκο, το οποίο απευθύνεται κυρίως στην υπάρχουσα κατάσταση, έχει τη δυνατότητα να προσφέρει δόσεις ηρεμίας και χαλάρωσης και να καλύψει την ανάγκη της προσωπικής απομόνωσης από τη φασαρία και το άγχος της πόλης.

[ssba]
Design
error: MANCODE CONTENT IS PROTECT