Οne of the most beautiful pre-WWII cars

Γι’ αυτούς που το γνωρίζουν, οι περισσότεροι θα συμφωνούσαν με την άποψη ότι το Auburn Boattail Speedster που σχεδιάστηκε από τον Gordon Buehrig, αποτελεί μέχρι και σήμερα ένα από τα πιο όμορφα αμερικανικά αυτοκίνητα που κατασκευάστηκαν ποτέ και πριν από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ο Gordon Buehrig θεωρείται ως ένας από τους σημαντικότερους σχεδιαστές αυτοκινήτων του 20ου αιώνα, η καριέρα του οποίου ξεκίνησε τη δεκαετία του 1920. Σε ηλικία μόλις 25 ετών ήταν ήδη επικεφαλής στο σχεδιαστικό τμήμα της εταιρείας Duesenberg, όπου και σχεδίασε το θρυλικό Model J. 

Το 851 Boattail Speedster της Auburn κυκλοφόρησε ακριβώς στη μέση της περιόδου του Αμερικανικού Κραχ (1929-1933) – πιθανώς τη χειρότερη στιγμή του 20ού αιώνα για τις αυτοκινητοβιομηχανίες υψηλών προδιαγραφών. Παρά το γεγονός αυτό, το αυτοκίνητο αποδείχθηκε αρκετά δημοφιλές χάρη σε τρεις βασικούς παράγοντες: ήταν προσιτό σε σύγκριση με τον άμεσο ανταγωνισμό του, ήταν όμορφο και γρήγορο. Η έκδοση Boattail Speedster κυκλοφόρησε μόνο τη διετία 1935-1936, καθώς οι συνέπειες του Κραχ ήταν πλέον ανεπίστρεπτες.

Το παραπάνω αυτοκίνητο είναι ένα Auburn Speedster του 1935 που ανήκε αρχικά σε ένα ζευγάρι στο Όρεγκον, προτού πωληθεί στη δεκαετία του 1970 στην εταιρεία Classic Car Club of America στο Βανκούβερ, όπου φρόντισαν το αυτοκίνητο για δεκαετίες. Στα τέλη της δεκαετίας του 1990 το αυτοκίνητο αγοράστηκε από έναν συλλέκτη που το επανένωσε με τον αρχικό κινητήρα, προχωρώντας και σε μία μηχανική αποκατάσταση. 

Το εντυπωσιακό πορτοκαλί του χρώμα, κάνει το Speedster να ξεχωρίζει ακόμη περισσότερο από ό, τι θα έκανε κανονικά και ανεβάζει την τιμή πώλησής του. Οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να το αποκτήσσουν μέσα από τη δημοπρασία του οίκου Sotheby’s που θα λάβει μέρος τον Σεπτέμβρη.

Cars