Αn extremely fresh re-creation of the mid-century legend

Οι απανταχού λάτρεις και συλλέκτες vintage αυτοκινήτων, έχουν τώρα την ευκαιρία να γίνουν κάτοχοι ενός Shelby Cobra Daytona Coupe μέσω του δημοπρατικού οίκου Sotheby’s.

Δεδομένου του ότι αυτό το αυτοκίνητο γίνεται ολοένα και πιο σπάνιο και ποθητό από τους συλλέκτες, ο δημιουργός του πρωτότυπου μοντέλου Peter Brock, αποφάσισε να κατασκευάσει σύγχρονες εκδόσεις του θρυλικού αυτού μοντέλου του 1964, φροντίζοντας να είναι όσο πιο κοντά στο πρωτότυπο και διατηρώντας μεταξύ άλλων και κλασικές λειτουργίες, όπως το εμβληματικό σύστημα ταχυτήτων και το ξύλινο τιμόνι.

Πάρα την εξαιρετικά ελαφριά κατασκευή του που οφείλεται στην επένδυση του αμαξώματος με αλουμίνιο, ο σύγχρονος τρόπος παραγωγής του, οδήγησε σε σημαντικές βελτιώσεις των επιδόσεων του και σε μια πιο ασφαλή οδήγηση συγκριτικά με αυτό του 1964. Όσον αφορά τις πιο σημαντικές προσθήκες του, ξεχωρίζει το μαύρο δερμάτινο σαλόνι, τα νέα δισκόφρενα, τα ηλεκτρικά παράθυρα, το σύγχρονο σύστημα κλιματισμού ενώ εξωτερικά, το κομψό μαύρο του χρώμα με τις ασημένιες αγωνιστικές ρίγες “Le Mans” τραβάει την προσοχή όλων. Επιπλέον, το συγκεκριμένο μοντέλο που δημοπρατείται, έχει διανύσει μόλις 800 χιλιόμετρα, καθιστώντας το με αυτό τον τρόπο, ως μια φρέσκια αναδημιουργία του θρύλου της δεκαετίας του ‘60. 

Τέλος, το Shelby Cobra θα είναι διαθέσιμο για αγορά στην τελετή δημοπρασίας του οίκου Sotheby’s που θα λάβει μέρος στο Palm Beach, στα τέλη Μαρτίου. Η τιμή εκκίνησής του, αναμένεται να φτάσει τις 160 χιλιάδες ευρώ.

Cars
error: MANCODE CONTENT IS PROTECT