Papa Doble
[ssba]

του Γιάννη Βαλαβάνη

Απολαμβάνουμε το Hemingway Daiquiri παρέα με το Don Alejandro της Vegas Robaina.

Σύμφωνα με τον μύθο, ο διάσημος συγγραφέας –και πότης– Ernest Hemingway έπινε το Daiquiri του στο El Floridita της Αβάνας, μετά από ένα εξαντλητικό πρωινό συγγραφής ή ψαρέματος. Εμείς το απολαμβάνουμε μαζί με ένα άλλο μυθικό πούρο του Alejandro Robaina, το Don Alejandro.

  •  Το Prominentes δημιούργησε ο καλύτερος καλλιεργητής καπνού στην περιοχή Cuchillas de Baracoa στο San Luis, στην κοιλάδα Vuelta Abajo.
  •  Τιμήθηκε από την Habanos ως ο μοναδικός παραγωγός με τη δική του ετικέτα παραγωγής πούρων, τη διάσημη Vegas Robaina από το 1997.
  •  Πρόκειται για ένα εξαιρετικό Double Corona, tripa larga, από τις καλύτερες ποικιλίες καπνού του Don Alejandro, κατασκευασμένο στη φάμπρικα της H. Upmann.
  •  Με κρεμώδη γεύση καφέ και μόκα, δυνατή αλμυρή γεύση καπνού και σώμα που διεγείρει όλες σου τις αισθήσεις. Με ένταση από μέτρια μέχρι δυνατή, με νότες ξύλου και με αρμονική καύση, σαφέστατα κατατάσσεται στα κορυφαία Prominentes μαζί με το Lusitanias και το Punch.
  •  Αν θέλουμε να συγκρίνουμε τα κορυφαία Prominentes της Habanos, με άριστα το 10, το Don Alejandro θα έπαιρνε πανάξια 9, με το 10 στο Lusitanias, απλώς και μόνο λόγω προτίμησής μου στα Partagas.

  •  Το κλασικό κοκτέιλ χρειάστηκε 20 χρόνια να τελειοποιηθεί.
  •  Βάζουμε Havana Club Anejo 3 Anos και χυμό του αγαπημένου μας φρούτου στο μπλέντερ με πάγο και ζάχαρη στο χείλος του ποτηριού.
  •  Ο Hemingway αποφάσισε να το φέρει στα μέτρα του, δημιουργώντας τη συνταγή του για το Papa Doble ή, αλλιώς, Hemingway Daiquiri.
  •  Είπε στον Constante Ribalaigua, cantinero και ιδιοκτήτη του Floridita –με 130 χρόνια λειτουργίας, από το 1817–, ότι θα το προτιμούσε με διπλή μεζούρα Havana Club Anejo 3 Anos και χωρίς ζάχαρη.
  • Έτσι λοιπόν ο Papa δημιούργησε το δικό του κοκτέιλ και ο Constantine πρόσθεσε Liquer Maraschino και χυμό γκρέιπφρουτ.
[ssba]
Aficionado
error: MANCODE CONTENT IS PROTECT