Α very rare and desirable classic

Ανάμεσα σε περισσότερα από 1.000 κλασικά αυτοκίνητα τα οποία πρόκειται να παρουσιαστούν και να δημοπρατηθούν στην έκθεση “Rétromobile 2020” του Παρισιού τον Φεβρουάριο, την προσοχή όλων των συλλεκτών έχει προσελκύσει μια εξαιρετικά σπάνια και προπολεμική Mercedes-Benz.

Ο λόγος για τη “Mercedes-Benz 710 SS”, η οποία εισήχθη για πρώτη φορά στην αγορά το 1929. Εκτός από τον ελκυστικό και κομψό σχεδιασμό που την χαρακτηρίζει, διαθέτει επίσης πρωτόγνωρη απόδοση για την εποχή του, καθώς αποτελείται από έναν κινητήρα 7.1 L, το οποίο του προσφέρει μια εντυπωσιακή ισχύ 200 ίππων. Με αυτό τον τρόπο, θεωρείται ως ένα από τα καλύτερα supercars της “γενιάς” του, το οποίο έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη μετέπειτα εμφάνιση και εξέλιξη της αγωνιστικής σειράς “SSK”. 

Η ιδιαιτερότητα του συγκεκριμένου αυτοκινήτου, έγκειται στο γεγονός ότι το ακολουθεί μία αμερικανική κληρονομιά. Το σασί του όπως και το κεντρικό αμάξωμά του, δημιουργήθηκαν από την εταιρεία “Fernandez & Darrin” της Νέας Υόρκης που άνηκε στον Howard Darrin, ο οποίος κατά το παρελθόν είχε συμβάλλει στην κατασκευή εικονικών vintage οχημάτων των εταιρειών “Hispano-Suiza” και “Packard”.

Τέλος, για να αποκτήσει κάποιος την πολυπόθητη αυτή Mercedes, οφείλει να καταβάλλει το ποσό των έξι εκατομμυρίων ευρώ.

Cars
error: MANCODE CONTENT IS PROTECT